7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Acılı ailenin 'trafik terörü' feryadı

LİSELİ YILDIZ'IN ARKADAŞLARINDAN TRAFİK TERÖRÜNE LANET

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 9 gün önce trafik kazasında hayatını kaybeden Anadolu Lisesi öğrencisi Yıldız Sinem Çelebi'nin arkadaşları, trafik terörünü protesto etmek için eylem yaptı.

Gediz Anadolu Lise'si 9-A sınıfı öğrencisi 15 yaşındaki Yıldız Sinem Çelebi, 30 Eylül 2010 Perşembe günü okul çıkışı evine giderken Bir Eylül Caddesi'nde Mehmet Ş. (24) idaresindeki 43 LP 758 plakalı aracın çarpmasıyla hayatını kaybetmişti. Bugün kaza mahallinde toplanan Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri, mahalle sakinleri ve talihsiz öğrencinin anne-babası Tuğba ve Alaaddin Çelebi, trafik terörünün durdurulmasını istedi.

Ellerinde, "Unutmadık, unutmayacak, unutturmayacağız", "Yıldız'lar sönmesin", "Lütfen yolları kana bulamayalım", "Trafik canavarına en ağır ceza verilsin" yazılı pankartlar ve Yıldız'ın fotoğraflarını taşıyan öğrenciler, trafik terörüne tepki gösterdi.

Yıldız'ın acılı babası Alaaddin Çelebi, "Bir can yandı, bir can daha yanmasın diye burada toplandık. Burada bulunmamızın sebebi, trafik terörünü lanetlemektir. Ehliyetsiz sürücü istemiyoruz. Trafik kurallarının harfiyen yerine getirilmesi için özellikle okul önlerinde trafik lambası ve yaya geçidi istiyoruz. Sürücülerin yayalara dikkat etmelerini ve hız limitini aşmamalarını istiyoruz. Hem sürücülerin hem de yayaların kurallara riayet etmesi lazım. Okullarda ve seminerlerde trafik kurallarının anlatılması gerekir. Kurallara uymayanlar hakkında cezai müeyyidelerin artırılmasını istiyoruz. Emniyetimizden trafik denetimlerini daha sıkı tutmasını bekliyoruz. Polis ve emniyetimizden okul giriş ve çıkış saatlerinde okul önlerini kontrol etmelerini istiyoruz" dedi.

Yıldız'ın ölümünden dolayı büyük üzüntü içinde olan bazı öğrencilerin ağlayarak fenalık geçirdikleri görüldü.

LİSELİ YILDIZ'IN ARKADAŞLARINDAN TRAFİK TERÖRÜNE LANET
LİSELİ YILDIZ'IN ARKADAŞLARINDAN TRAFİK TERÖRÜNE LANET
LİSELİ YILDIZ'IN ARKADAŞLARINDAN TRAFİK TERÖRÜNE LANET
LİSELİ YILDIZ'IN ARKADAŞLARINDAN TRAFİK TERÖRÜNE LANET
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 14:57:05
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 17:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?