7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Acılı babanın 'takipsizlik' tepkisi

KÜTAHYALI BABANIN 'TAKİPSİZLİK' TEPKİSİ

2 yıl önce İzmir Menemen'de vefat eden astsubaya, 'ölüm nedenin araştırılması için yapılan müracaata takipsizlik kararı verilmesi', Kütahyalı baba İsmail Şişli'nin tepkisine sebep oldu.

Kütahya'nın Saray Mahallesi'nde oturan işçi emeklisi baba İsmail Şişli, 57. Topçu Komutanlığı'nda görevli 29 yaşındaki oğlu Maliye Astsubay Türker Şişli'nin 26 Aralık 2007 tarihinde kaldığı evde başına tabanca ile bir el ateş edilerek, ağır yaralı olarak bulunduğunu daha sonra da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini söyledi. Şişli, oğlunun vefatından önce 'mezun olan asteğmenlerin maaşını gasbederek 9 bin 300 TL'yi zimmetine geçirdiği' iddiasıyla hakkında soruşturma açıldığını anlattı. Şişli,

yetkililerin, oğlunun bu sebeple kaldığı evde beylik tabancısı ile başına bir el ateş ederek, hayatına son verdiğini söylediklerini kaydetti.

Şişli, kendi çabaları ile yaptığı araştırmada, oğlunun kesinlikle intihar etmediğini ve bir çok şüpheli durum tesbit ettiğini belirtti. Baba Şişli, oğlunun ölümünün araştırılması için Ege Ordu Komutanlığı'na, Milli Savunma Bakanlığı'na ve Askeri Savcılık'a elde ettiği belge bilgileri aktararak, olayın soruşturulmasını istedi. Askeri Savcılık, baba İsmail Şişli'ye, 11 ay sonra oğlunun intihar sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, olaya takipsizlik kararı verdi.

58 yaşındaki baba İsmail Şişli, "Benim oğlum yolsuzk yapacak bir karakterde değildi. Ben oğlumun kesinlikle intihar etiğini inanmıyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu oğlumun ölümünde çok sayıda şüphe tesbit ettim. Oğlum, olay günü yaralı olarak 6 kilometre mesafede bulunan bir hastaneye tam 3 saat sonra ulaştırıldığını belirledim. Ayrıca, oğlumla aynı kurumda görev yapan 2 ayrı kişi telefonla ismini vermeyerek, 'Türker intihar etmedi, peşini bırakma' diye telkinde bulundular. Benim ve oğlumun maddi

durumu yerindeydi. Zimmetine geçirdiği iddia edilen 9 bin 300 TL'yi ben anında öder ve cezasını çekmesi en başta ben isterdim" dedi.

Baba Şişli, birkaç ay içinde herhangi bir gelişme olmaması durumunda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağını bildirdi.

Anne Fatma Şişli de, oğlunun kesinlikle intihar etmediğine inandığını ifade ederek, "Yetkililere sesleniyorum, benim oğlum hayatına kıyacak bir yapıya sahip değildi. Olay araştırılsın ve oğlumun ölüm nedeni ortaya çıksın" diye konuştu.

Baba İsmail Şişli, oğluna çıkartılan zimetin kendisi tarafından ödendiğini vurguladı. Baba Şişli, oğlunun Kütahya Ahi Erbasan Kabristanı'ndaki mezarına her gün giderek dua etitğini sözlerine ekledi.

KÜTAHYALI BABANIN 'TAKİPSİZLİK' TEPKİSİ
KÜTAHYALI BABANIN 'TAKİPSİZLİK' TEPKİSİ
KÜTAHYALI BABANIN 'TAKİPSİZLİK' TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 14:25:05
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 17:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?