2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Açılımın sonu nereye varacak?

AK PARTİ KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ HASAN FEHMİ KİNAY:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, açılım süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Kütahya İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Atasever, Kadın Kolları Başkanı Ummahan Şapçı ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Fuad Durmaz ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Kinay, muhalafetin tutumunu eleştirerek, "AK Parti, Türkiye'nin güçlü ve saygın bir hukuk devleti olması için yoğun çaba sarf ediyor" dedi.

Açılımın bir kardeşlik projesi olduğunu belirten Hasan Fehmi Kinay, "Bir çok arkadaşım bana farklı yollardan bunu soruyor. Açılımın sonu nereye varacak? Sonunda Türkiye bölünür mü? Buna üç aşamada cevap vermek isterim. Birincisi, bu soruna eğilmezsek, siyaset kurumunu devreye sokmaz da işi -bugüne kadar olduğu gibi- sadece güvenlik güçlerine havale edersek, bölünmesek bile bütün olamayız. İkincisi, bu açılım sürecinde muhalefet (CHP-DTP-MHP) yaygara koparır da, katkı sağlamak yerine Kürt-Türk ayrışmasına götürecek yaklaşımlarını sürdürürse, şimdiye kadar gösterilen sabrın da, akan kanın da anlamını yitireceği bir sürece girebiliriz. Üçüncüsü, PKK'nın bir dağılma süreci yaşadığı ve uluslararası desteğini yitirdiği bir dönemde bunu değerlendiremezsek, bu belayla yaşamaya daha uzun yıllar devam ederiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesinde etnik unsurlara bakışı iki şekilde olmuştur. Din farkı olan etnik unsurlara, yani gayri müslimlere "azınlık" denmiştir, diğerlerine "kardeş". Tümüne ise "Vatandaş". İster azınlık, ister kardeş olsunlar bu ülke hepimizindir. İşte bu yüzden, bu vatan için askerlik yapar, bu ülkenin ortak dili Türkçeyle konuşuruz. Türkçe, bu vatanın dilidir.Onu toprağı paylaştığımız gibi paylaşırız. Kardeşlerin arasında kavga olmaz. Azınlıklara zulüm olmaz. Farklı dillerde doğabilir, farklı adetlere sahip olabiliriz. Ama bu bizim aile kurmamıza engel olmadığı gibi, aynı ülke için mücadele hatta mücahede etmemize de engel değilidir.Şimdi; bayrağı, ezanı, kıblesi bir. Vatanı, toprağı, ecdadı bir. Muasır medeniyetlerin üstünde bir Türkiye ideali etrafında birleşmek için hepimizin kol kola girmesi gerekir. Kim diğerini ötekileştirirse, PKK'nın tuzağına düşmüş olur. AK Parti, çatışmadan başka bir yol daha olmalı diyor. Yanlış giden bir şeyler varsa bunları belirlemek ve engellemek istiyor. Düşünenlerin düşüncesini saygıyla almak için sabırla bekliyor. Muhalefeti görüyoruz; böylesine önemli bir konu üzerinde katkı sağlayacak bir adımı dahi çok görüyorlar. Kınıyorum, ayrışma konusunda ne kadar maharet sergilediklerini üzülerek görüyorum. Bu ülke hepimizin ve öyle kalacak. Uğrunda ölen şehitlerimiz ve gazilerimiz bizden verdikleri mücadelenin "başarıyla" sonuçlanmasını beklemekteler. Düşmanlarımızı sevindirecek, ülkemizi daha zor şartlara mahkum edecek her yanlış adım onların ruhlarını taciz edecektir. AK Parti Türkiye'nin güçlü ve saygın bir hukuk devleti olması için çaba sarfediyor. İşin özeti budur" şeklinde konuştu.

AK PARTİ KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ HASAN FEHMİ KİNAY:
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 13:11:05
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 23:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?