3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Adliye binası yenilenecek

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin 'oturulamaz' raporu verdiği adliye hizmet binası arsa takası ile yenileniyor.


1970 depreminden sonra yapılan Gediz Adliye hizmet binasında bir süre sonra çökme ve çatlaklar meydana geldi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi uzmanlarınca yapılan denetimlerde oturulamaz raporu verilerek tahliye edilmesi istenen bina 1994 yılında onarım ve bakıma alınarak tekrar hizmete sunuldu. Son yıllarda içinde çalışanlar ile iş için gelenleri tekrar tedirgin eder duruma gelen Gediz Adliye Hizmet binasının yeniden yapılması planlandı.


Binanın yeniden yapılması için 7 Ekim 2008 tarihinden beri Adalet Bakanlığı ile Gediz Belediyesi arasında yapılan bina ve arsa takas görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanınca tapu devri için tören düzenlendi.


Törene Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Yanıkoğlu katıldı.
Tapu takası için düzenlenen törende bir konuşma yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Kapalı Spor Salonu yanında mülkiyeti Gediz Belediyesi’ne ait 3 bin 914 metrekare arsanın yeni Adliye Hizmet binası yapımı için uygun görüldüğünü söyledi. Meclis kararı alınarak söz konusu arsanın Adliye Hizmet Binası ile karşılıklı takas edildiğini belirten Başkan Saraoğlu, “Bugün kullanımda olan Adliye Hizmet binasına ait 2 bin 690 metrekare alan belediyemize geçerken ilçemize modern bir Adliye Sarayı yapılma şansı doğmuştur” dedi.
Adalet Bakanlığı adına kendilerine devredilen arsanın tapusunu teslim alan Gediz Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Yanıkoğlu, yeni Adliyenin yapımı için 2009 yılı yatırım programına teklif götürüldüğünü ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 13:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?