7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Afyon Kütahya'ya model oldu

AK PARTİ KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ HASAN FEHMİ KİNAY:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kanal 3’te yayınlanan Geniş Açı programına katılarak Afyonkarahisar’ın turizm konusunda Kütahya’ya örnek olduğunu belirtti.

Kinay, Kanal 3’te yayınlanan Geniş Açı programında, Yasin Köksal ve Kanal 3 Kütahya Temsilcisi Ahmet Arabacı’nın sorularını yanıtladı. Kinay, Afyonkarahisar ve Kütahya ile ilgili olarak, “Bölgenin son yıllarda turizm açısından da önemli yatırımların olduğu bir bölge olduğunu görüyoruz. Afyonkarahisar bu konuda bize bir örnek teşkil ediyor. Biz, Kütahya’daki iş çevreleriyle, yöneticilerle bir araya geldiğimizde Afyon’da yaşanan bu turizm hamlesinin benzerini geriden bile takip etsek Kütahya’da gerçekleşmesi gerektiğini vurguluyoruz. Örnek aldığımız model bir il olduğunu ifade edebilirim” dedi.

KIRSAL KALKINMA AJANSLARI GELİYOR

2010 yılı içinde Kırsal Kalkınma Ajansları’nın da kurulacağını kaydeden Kinay, “Kalkınma Ajansları’nın yanında Kırsal Kalkınma Ajansları da kurulacak. 2010 yılı içinde illerimizde Kırsal Kalkınma Ajansları kurulacak. Kırsal Kalkınma Ajansları aracılığıyla gerek tarım, gerekse hayvancılık alanında geliştireceğimiz projelerle finansman ihtiyacımızı bu şekilde gidereceğiz. Faizle ilgili finansal desteklerden yararlanmamız gerekiyor” diye konuştu.

 “BİRLİKTE PROJE ÜRETEBİLİRİZ”

Kinay, Afyonkarahisar’da et işleme tesisleri, Kütahya’da ise süt tesislerinin bulunduğunu hatırlattı ve “Biz aslında Afyon ve Kütahya’da hayvancılıkla ilgili faaliyetlerimizi bu Zafer Havaalanı’nda yapıldığı gibi birlikte yapabiliriz. Süt ve etin birlikte daha büyük müesseselerde işlemesine imkân veren sağlıklı projeler geliştirebiliriz” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 14:55:03
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 16:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?