2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Ağırbaş, hükümeti topa tuttu

Demokratik Sol Parti (DSP) İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, Kütahya’nın Hisarcık ilçesine bağlı Karbasan beldesinde düzenlenen mitinge katıldı.

Konuşmasında, toplumun tüm kesimin sıkıntı içinde olduğunu belirten Jale Ağırbaş, "Türkiye’nin yüzölçümüne yakın kısmı bugün yabancıların elinde. Madenlerimizi yabancılar çıkartıyor. Özelleştirilmedik yer kalmadı. Hepimizin hakkı olan yerler yabancılara ve yandaşlarına peşkeş çekiliyor. AK Parti iktidarının yaptığı işte bu. Gençlerimizin geleceği bizler için önemli. bizim çocuklarımızın gemisi yok, bizim çocuklarımızın mısır fabrikası yok. Bizim çocuklarımızın yumurta fabrikaları yok. Bizde yiyen olmaz. Bizim partililer rant peşinde değildir. Çiftçimiz gerçekten çok zor durumda. Çiftçimiz ekin ekmeden önce 2-3 defa düşünüyor. Çünkü elektrik, mazot, gübre girdiler o kadar pahalı ki artık ekmek istemiyor. Ekse de bir şey kazanamıyor. Çiftçi üretmiyor. Üretmeyen Türkiye’de biz ne yiyeceğiz. İş imkanları yaratılmıyor “ dedi.

DSP’nin Türkiye’de iktidar olmuş tek sol parti olduğunu söyleyen Ağırbaş, “ Biz büyük ve güçlü bir partiyiz. Ecevit Başbakanlık yaptı bu ülkede ve hep halkı için çalıştı. Onun için biz hak olan ve halk olan projelerle karşınıza geliyoruz. DSP Genel Başkanımız ve biz milletvekilleri halkın arasında dolaşıyoruz. Ama AKP ve iktidarda olanlar bugün halkın arasında dolaşamıyor. Çünkü onlar dedi ki “ Al Ananı Git “ dedi köylüye. Çiftçiye esnafa “ Sen İşini Bilmiyorsun “ dedi. Kredi kartı borcu olana “ Sen Dolandırıcısın, Namuslu değilsin “ dedi. Hangimizin kredi kartı borcu yok. Vatandaş inim inim inliyor. Ama birileri sadece yandaşlarına bu ülkeyi peşkeş çektiriyor. Yabancılaşmayan bankalar vardı onlarda bu dönem satıldı. Burada 2B’den sorunu olan vatandaşlarımız varmış “ diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 12:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?