30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Ahi Başkanı'ndan Ahilik dersi

Kütahya Ahi Başkanı İsmail Hakkı Oğuz ve Terziler Odası Başkanı Ahmet Özer, Ahilik Haftası sebebiyle Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu'nu ziyaret ederek, ahilik geleneği hakkında kamuoyuna bilgiler verdi.


Kütahya'da Ahilik Haftası sebebiyle ilk defa bu yıl etkinlikler düzenlendiğini belirten İsmail Hakkı Oğuz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu Türklerine sanat, ticaret ve ekonomi alanlarında yaklaşık 700 yıl yön verip ışık tutmuş olan Ahiliğin, örgüt olarak kendi kurul ve kurallarıyla günümüze kadar devam ettiğini söyledi.
Değerlerine sahip çıkmanın toplumlar için birlik ve beraberliği sağlayan en önemli unsur olduğunu ifade eden Oğuz, "Türk milleti için Anadolu'da bin yıl boyunca bu değerlerİ unutmamak gerekiyor. Çalışmak, üretmek, alın teri dökerek kazanmak ahilikte bir ahlak anlayışıdır. Toplumlar içinde elbette sosyal tabakalaşmalar olabilir. Zenginler, fakirler olabilir. Fakat bu kesimler arasında büyük farkların bulunmaması gerekir. Ahiler, yüzyıllar boyunca süregelen gelenekleri içinde hep toplum yararına iş yapmışlardır. Bu ahilik felsefesi, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da dünyada yaşayan ve büyük önemi olan bir felsefe olmaya devam edecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 12:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?