2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Ahmet Yakupoğlu resim ödülleri verildi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından bu yıl 3. düzenlenen 'Ahmet Yakupoğlu Resim Yarışması' sonuçlandı. Dereyece giren öğrencilerin ödülleri düzenlenen bir törenle takdim edildi.

3. Ahmet Yakupoğlu Resim Yarışması’na yarışmacılar 160 eserle katılmış, yarışmada 4 eser başarı ve dört eser mansiyon kazanırken, 52 eser de sergilenmeye değer bulunmuştu.

DPÜ Bedesten Sergi Salonu'nda düzenlenen törenle, başarı ve mansiyon kazananlara ödülleri ve başarı sertifikaları verilirken, başarı ve mansiyon kazanan eserlerle birlikte sergilenmeye değer görülen eserler, Bedesten Sergi Salonunda sergilenmeye başladı.

Başarı ve mansiyon olan yarışmacılara ödülleri ve sertifikaları DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce tarafından verildi. Yapılan Ödül törenine, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce’nin yanı sıra Rektör Yarımcıları Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, Prof. Dr. Bahri Öteyaka, GSF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Arslan ile birlikte çok sayıda öğretim üyesi ve davetli katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Güner Önce, “Ahmet Yakupoğlu Resim Yarışması'nı geleneksel olarak her yıl yapıyoruz Bu katılım ülkedeki güzel sanatlar fakültelerine açık bir yarışma oluyor ve her yıl daha fazla eserin katılımını gördükçe bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle güzel sanatlar fakültesi öğrencileri için bu yarışmanın çok güzel bir motivasyon unsuru da olduğunu görüyoruz. Üniversitemizin de bu tür bir katkısının olması bizim içinde büyük bir gurur vesilesi oluyor. Bu sene baktığımızda yarışmaya 160 eser katılmış, bunlardan 52 tanesi şu anda sergilenmekte her yıl olduğu gibi 4 tane mansiyon 4 tanede başarı ödülümüz var. Bu işin en önemli tarafı tabiî ki Ahmet Yakupoğlun’dan kaynaklanmaktadır. Ben buradan kendisine sağlık ve uzun ömürler diliyorum. Kendisi sağlık sorunları nedeniyle bu sene törene katılamadı, ancak biz onu burada olarak hissediyoruz. Ben burada eserleriyle katılan ve katkılarını esirgemeyen jüri üyelerine de teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Yarışmaya katılanlara ödülleri, Rektör Prof. Dr. Güner Önce tarafından verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 11:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?