8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Ahşap ev 30 dakikada kül oldu

SİMAV’DA AHŞAP EV 30 DAKİKADA KÜL OLDU

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Yeşilköy beldesinde içerisinde kimsenin yaşamadığı metruk evde bu gün öğle saatlerinde yangın çıktı. Yaklaşık yarım saat süren söndürme çalışmalarının ardından metruk ev yanarak kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Yeşilköy beldesinin Yeni Mahalle Cumhuriyet Caddesi üzerinde Ramazan Durak’a (55) ait 70–80 yıllık eski ahşap evde bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı.

Metruk evden dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar bir yandan belediye ve jandarmaya haber verirken bir yandan da kendi çabalarıyla ellerindeki su kovaları ve hortumlarla yangına müdahale ederek çevreye sıçramasına engel olmaya çalıştı.

Kısa sürede olay yerine intikal eden Simav Belediyesi başta olmak üzere çevre beldelerin itfaiye ekipleriyle Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme ekipleri ahşap evi saran alevleri söndürmek için çalışma başlattı.

İki katlı ahşap bina kısa sürede alev topuna dönüştü. İtfaiye ekipleri yaklaşık yarım saat süren söndürme çalışmalarının ardından yangını kontrol altına aldı. Soğutma çalışmalarının ardından çevreyi inceleyen itfaiye ve jandarma yangının nedenini bulmak için çalışma yaptı.

Yaklaşık 25 bin liralık maddi hasarın meydana geldiği yangında herhangi bir can kaybının yaşanmaması ve diğer binalara sıçramadan söndürülmesi teselli kaynağı oldu.

Yeşilköy Beldesinin DP’li Belediye Başkanı Salim Orbay, yangına müdahale ederek büyümeden söndürülmesini sağlayan Simav başta olmak üzere çevre beldelerin belediye itfaiye ekipleriyle Simav Orman İşletmesi itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

SİMAV’DA AHŞAP EV 30 DAKİKADA KÜL OLDU
SİMAV’DA AHŞAP EV 30 DAKİKADA KÜL OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 19:43:01
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 19:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?