3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Aile hekimi yerleştirmeleri tamam

KÜTAHYA'DA AİLE HEKİMLİĞİ SEÇME VE YERLEŞTİRME PROGRAMI

2004 Yılı sonunda 'Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun' kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' adımlardan birisi olan Aile Hekimliği Uygulaması'nın (Aile Hekimliği Seçme ve Yerleştirme) programı, Belediye Kültür Sarayı'nda yapıldı.

Sağlık Müdürlüğü'nce halkın en iyi sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi için özenle belirlenen 166 aile hekimliği bölgesine 166 aile hekimi yerleştirmesi tamamlandı. Belediye Kültür Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Vali Yardımcıları Mustafa İngenç ve Metin Selçuk ile İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, İl Sağlık Müdür Vekili Kamil Türkmen ve hekimler katıldı.

Aile Hekimliği Uygulaması’nın Kütahya’daki hazırlık sürecinde, bugüne kadar uygulamaya geçen 30’dan fazla ilin deneyimi, birikimi ve çözüm sürecinde edindiği donanıma, Kütahya Sağlık Müdürlüğü’nün her konudaki öncü, yenilikçi ve mükemmeliyetçi çalışma kararlılığının da eklenmesiyle son noktaya gelindiğini ifade eden İl Sağlık Müdür Vekili Kamil Türkmen, “Her yeni uygulamada olduğu gibi Aile Hekimliği'ne geçiş sürecinde de; yaşanabilecek sıkıntıların geçmişte olduğu üzere yine siz değerli meslektaşlarım ve sağlık personelimizin fedakarlıklarıyla atlatılacağına inancım en üst düzeydedir. Sağlık çalışanlarına en iyi çalışma şartlarını sağlayarak, halkımızın en iyi sağlık hizmetini alabilmesini sağlamak için bu süreçte büyük çaba gösterdiğimizi belirtmek istiyorum. Bugüne kadar büyük bir özveri ve ekip anlayışıyla hep birlikte başardığımız ilimiz sağlık göstergelerindeki iyileşmenin, bundan sonra da Aile Hekimliği Uygulaması’yla birlikte katlanarak artacağı konusunda inancım tamdır. Tercihlerinizin sağlık çalışanları ve halkımız için hayırlı olmasını dilerim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 16:16:01
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 18:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?