2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Aile hekimliği çalışmaları tamam

Aile Hekimliği uygulamasıyla ilgili alt yapı çalışmalarının Kütahya il merkezi ve 12 ilçesinde büyük ölçüde tamamlandığı ifade eden Kütahya İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Enver Yıldırım, uygulamaya önümüzdeki ilkbahar aylarıyla birlikte başlamayı hedeflediklerini söyledi.

Aile Hekimliği uygulaması öncesi merkez ve 21 beldedeki Sağlık Ocaklarında incelemelerde bulunmak üzere Simav’a gelen Kütahya İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Enver Yıldırım, alt yapı yönüyle Simav’ın Aile Hekimliğine hazır olduğunu ifade etti. Gezisiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, Kütahya’nın 12 ilçesiyle birlikte önümüzdeki İlkbahar aylarında Aile Hekimliğine geçmesinin planlandığını kaydetti.

Uygulama ile vatandaşların yaşam ve hayat standardının artırılmasının hedeflendiğini dile getiren Yıldırım, uygulama da görev alacak hekimlerle ilgili her türlü hazırlığın tamamlandığını kaydetti. Proje gereğince bir hekimin ortalama 3 ile 3 bin 500 dolayında vatandaşın sağlığından sorumlu tutulacağını ifade eden Yıldırım, hekimlerin yeni bir yer temin edilinceye kadar mevcut sağlık ocakları hizmet binalarından yararlanacaklarını dile getirdi. Uygulamanın başlamasıyla birlikte devlet hastanelerindeki yoğunluğun azalacağını vurgulayan Yıldırım aile hekimlerinin vereceği birinci basamak teşhis, tedavi ve rehabilite edici hizmetler sonucu vatandaşların yaşam ve hayat standardının yükseltilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Simav Kaymakamı Rıza Dalan’ın psikolog isteği üzerine kendilerine gönderdiği resmi başvurunun Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe ile birlikte değerlendirdiklerini ve Sağlık Bakanlığına bu yönde olumlu görüş bildirdiklerini anlatan Kütahya İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Enver Yıldırım, bu günlerde Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesine bir psikolog ataması beklediklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 13:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?