30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

AK Partili Vekil'den Sav'a tepki

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, CHP'li Önder Sav'ın hac ve ibadet konusundaki alaycı tavrının kendi inanç ve duygularını ortaya koyduğunu söyledi.

Aksoy, yaptığı açıklamada, "Her canlının bir yaratılma sebebi ve bir yaratanı olduğu gibi, insanları diğer canlılardan ayıran önemli özellikleri vardır. Düşünebilmesi, konuşması, inancı gibi. Yaratılan varlıklar içerisinde insan en değerli olanıdır ve inancında özgür bırakılmıştır. Tarih boyunca insanlar çeşitli felaketlerle karşılaşmış, zulümler artmış, hak ve adaletten uzaklaşılmış, güçlünün hakim olduğu bir toplum oluşmuştur. Yüce Yaratan, insanlara barışı, huzuru tesis etmek, doğru yolu göstermek, hak ve adaleti sağlamak amacıyla çeşitli dönemlerde elçiler göndermiştir. Mensubu olduğumuz en son ve en mükemmel din olan İslam dinini tebliğ etmekle görevlendirilen Hazreti Muhammed (S.A.V.) ve kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim bütün insanlara indirilmiştir. İslam'ın şartlarından birisi olan hac konusunda CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile eski Bolu Valisi arasında geçen konuşmada hac ve Peygamberimize atfen yapılmış olan yakışıksız konuşma ile Peygamberimiz ve hac ibadeti konusunda alay eden sözler sarf etmesi kendi inanç duygularını göstermektedir. Milletimiz buna hiç de yabancı değildir. Bu talihsiz sözleri nedeniyle CHP Genel Sekreteri hakkında partisi tarafından gerekli idari tahkikat yapılması gerekirken, onu sahiplenen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın halkın inancına saygısı bir kere daha ortaya konulmuştur. Bu durumu aziz milletimiz ibretle izlemektedir" dedi.


Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmayı da değerlendiren Aksoy, "Babacan, 'Türkiye'de Müslümanlar özgür değildir' dememiştir. Sadece hazırlanan raporda 'Türkiye'deki Müslümanların da özgürlük sorunu vardır' ifadesine katılıp katılmadığı sorulmuştur. Babacan da katıldığını ifade etmiştir. Bu doğru bir ifadedir. Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın bu doğru ifadelerinden dolayı şahsım ve vatandaşlarımız adına kendisine teşekkür ederim" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 16:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?