7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Akçay halka hesap verdi

ÖREĞLER BELEDİYE BAŞKANI AKÇAY HALKA HESAP VERDİ

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Öreğler beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Özden Akçay, yöre sakinleriyle yaptığı toplantıda 9 aylık süreci değerlendirdi. Akçay MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın da hazır bulunduğu toplantıda köy kahvehanesinde toplanan yüzlerce vatandaşa yaklaşık 2 saat boyunca Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri anlatarak, belediyenin gelir gideri ve harcamaları hakkında açıklama yaptı.

Konuşmasında halka hesap veremeyen yöneticileri pasif ve işe yaramayan kişiler olarak vasıflandıran Akçay, ”Eğer bir başkan halkına hesap veremiyorsa bilin ki o başkanda sıkıntı vardır. İşte gördüğünüz gibi kasabamızın tarihinde ilk defa bir başkan karşınıza gelerek hesap veriyor. Bölgemizde belde belediye başkanları içerisinde ilk defa halkına hesap veren biriyim. Zaman zaman hesap vermeye devam edeceğim. Bizim belediyecilik anlayışımız da şeffaflık var. Harcadığımız 1 liranın hesabını vermek için karşınızdayım” dedi.

Belediye Başkanı Özden Akçay 29 Mart 2009 tarihinden beri belediyenin gelir ve giderlerini, harcadıkları paraları, eğitim, sağlık, tarım, alt yapı gibi sorunları başlıklar altında halka anlattı. Halkın sorularını cevaplayan belediye başkanı Özden Akçay’ın bu davranışı vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

Söz alan vatandaşlar belediye başkanı Özden Akçay ile birlikte beldelerine birlik ve beraberlik geldiğini söyledi. Belde halkından Mehmet Aydoğmuş isimli vatandaş,” Özden Akçay belediye başkanı olduğundan beri beldemizde ayrım kayırım kalmadı. Eğer bir iş yapılacaksa biliyoruz ki yapılır. Seçmen içerisinde ayrım yapılmıyor”dedi.

Toplantıyı izleyen yaşlı vatandaşlarda beldelerinde hiç bu kadar birlik ve beraberliğin yaşanamadığına dikkat çekerek, bu durumun Belediye Başkanı Özden Akçay’ın kişiliğinden kaynaklandığını dile getirdiler. Toplantıyı izleyen MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Belediye Başkanı Özden Akçay’ın bu örnek davranışının tüm ülkeye örnek olmasını temenni ettiğini söyledi. Işık, “İşte demokrasinin güzelliği burada. Bir belediye başkanı halkına hesap vermesini biliyor. Kendisini kutluyorum” diye konuştu.

ÖREĞLER BELEDİYE BAŞKANI AKÇAY HALKA HESAP VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 11:57:02
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 20:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?