7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

'AKP demokrasinin teminatı'

BAKAN BAĞIŞ KÜTAHYA'DA (2)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'de Avrupa Birliği (AB) sürecinin artık her noktada hissedilen bir süreç haline geldiğini ifade etti.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kütahya'ya gelen Egemen Bağış, Vali Şükrü Kocatepe'yi ziyaretinde yaptığı açıklamada, ülkede demokrasinin gelişmesi, Türkiye'nin daha çağdaş ve şeffaf bir ülke olabilmesi için AB sürecinin çok önemli olduğunu belirtti. Bağış, "Türkiye gerçekten bölgesinde sadece bir enerji, dış ticaret merkezi olmakla kalmamış, aynı zamanda barışın, ara buluculuğun bir merkezi haline gelmiştir'' dedi.

Belediye Başkanı Mustafa İça'yı makamında ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Bağış, burada yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet'imizin kurulduğu günden 2002 yılına kadar devletimiz imkanlarını seferber etmiş, toplam 6 bin kilometre yol yapmıştır. Son 7 yıl içerisinde aynı devletimiz 11 bin 500 kilometre yeni yol ve otoban yapmıştır. Bugün Türkiye'de hizmet veren okulların üçte biri son 7 yılın eseridir. Hastanelerimizin dörtte biri son 7 yılda hizmete girmiştir. Bütün bunların arkasında sizin inancınız, azminiz, kararlılığınız, birlikteliğiniz vardır. AK Partililer bütün zorluklara rağmen yılmamıştır, önlerine konulan muz kabuklarına ve tuzaklara düşmemiştir, onları temizleyip halkımızın ve ülkemizin önünü açmıştır. AK Partililer ülkemizin önünü açmaya devam edecektir. Saçmalıkların yolu çok olabilir ama aklın yolu birdir" diye konuştu.

Demokrasi ve hürriyetlerin teminatının AK Parti olduğunu ifade eden Bağış, şunları söyledi: "Daha kalkınmış bir Türkiye, daha adaletli bir hukuk devleti istiyorsak, gerçekten demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletini arzu ediyorsak, Türkiye'de demokrasinin, laikliğin, herkesin dilediğince yaşayabilmesinin teminatı AK Parti'dir. Bakmayın birilerinin, 'Eksen mi kayıyor?' diye milletin içine vesvese attığına, korkular saldığına. Türkiye'nin asırlardır bir köprü olduğunu hepimiz vurguladık. Sadece AK Partililer değil, Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten bütün partiler, bütün iktidarlar ve muhalefet, hep Türkiye'nin köprü olmasıyla övündük. Ancak nedense o köprünün bir ayağını hep ihmal ettik. Şu anda Türkiye bu büyük köprünün doğu, batı, kuzey ve güney ayaklarını eş zamanlı olarak güçlendirmektedir. Türkiye gerçekten bölgesinde sadece bir enerji, dış ticaret merkezi olmakla kalmamış, aynı zamanda barışın, ara buluculuğun bir merkezi haline gelmiştir. Artık milyonlarca vatandaşına, 'Yahu siz karda yürürken çıkan sesten dolayı farklısınız' demeyen, 'Sizin kültürünüze saygı duyarım' diyen, onlarla kucaklaşan bir devlet var. İlk defa Alevi vatandaşlarla kucaklaşan, onların cemevine giden bir Cumhurbaşkanı'mız, Alevi kardeşlerimizle Muharrem ayında aynı sofrayı, kederi paylaşan bir Başbakan'ımız var. İlk defa Roman vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap veren, toplantılar yapan bir devletimiz var'."

BAKAN BAĞIŞ KÜTAHYA'DA (2)
BAKAN BAĞIŞ KÜTAHYA'DA (2)
BAKAN BAĞIŞ KÜTAHYA'DA (2)
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 14:56:03
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 16:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?