3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

AKP Gediz'de 5 yılı boşa geçirdi

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı İsmail Şenol, 7 yıldan buyana Genelde ve 5 yıldan bu yana özelde yerel iktidar olan AKP’nin ilçe için vazgeçilmez beş projede sonuç alacak hiçbir başarı elde edemediğini söyledi.

1999-2004 dönemi Milliyetçi Hareket Partisi Gediz Belediye Başkanı olan İsmail Şenol, tekrar seçilmek üzere hazırlandığı 29 Mart 2009 mahalli seçimleri konusunda görüşlerini şöyle açıkladı.

Eski Başkan İsmail Şenol, 1989 mahalli seçimlerinden itibaren Gediz’de siyaset yapan herkesin, ilçenin 5 ana meselesi üzerinde ortak fikre sahip olduklarına inandığını söyledi. Kütahya-Gediz-Simav-Demirci Karayolu projesinin tamamlanması, Yüksek okulun Fakülteye dönüşmesi, Gediz Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesi, İlçenin göz bebeği olan Termal Turizm Bölgeleri Ilıca ile Muratdağı kaplıcalarındaki otel inşaatlarının tamamlanması ve Gediz’in Jeotermal enerji ile ısıtılması meselesinin kendileri için vazgeçilmezlerin başında geldiğini kaydeden İsmail Şenol, “Söz konusu problemlerle ilgili olarak gerek bizim dönemimizde, gerekse bizden önceki dönemlerde büyük gayretler sarf edilmiş, bunun sonucu olarak da; yol’un bir bölümü tamamlanmış, Gediz OSB’nin bütün alt ve üst yapısı tamamlanarak parsel satışı aşamasına gelinmiş, Ilıca oteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapılmak üzere Sosyal Sigortalar Kurumuna devredilmiş ve jeotermal enerji ile Gediz’in ısıtılması projesi her şeyiyle tamamlanarak ihale aşamasına getirilmiş idi.

Ancak; 7 yıldan buyana Genelde ve 5 yıldan buyana da özelde yerel iktidar olan AKP, adı geçen projelerde sonuç alacak hiçbir başarı elde edememiştir. Yolumuz bir türlü bitirilememiş, yüksek okulumuzun fakülteye dönüşmesi imkansız hale gelmiş, Ilıca ve Muratdağı otelleri ise yıkım kararına maruz bırakılmıştır. Yıllardır büyük gayret gösterilerek ihale aşamasına getirilen jeotermal projemiz ise, belediyeyi kazandıkları gün bir kenara itilerek devre dışı bırakılmış, onun yerine dışa bağımlı ve pahalı enerji olan doğalgaz yatırımı tercih edilmiştir.

Biz elbette ki doğalgaza karşı değiliz ve onun da bir alternatif olarak uygulanmasından yanayız. Zira, böyle düşünmemiş olsaydık, Gediz’den geçmekte olan Kütahya-Uşak doğalgaz hattında Gediz için giriş vanasını koydurtmazdık. Fakat, hem kendi tabii kaynağımız olması ve hem de dışa bağımlı olmadığı için ucuz enerji konumundaki Ilıca jeotermal kaynaklarımızın, ilçemizin ısıtılması projesinde suyumuzun yetersiz olduğu yalanıyla devreye alınmamasını ve halkımızın kandırılmasını, Gediz’e yapılmış en büyük kötülük olarak görmekteyiz. Halkımızın 29 Martta bizi tekrar göreve getirmesi halinde yapacağımız ilk iş, elimizdeki hazır projemizle ihaleye çıkarak Gediz’imizi jeotermal enerji ile ucuzca ısıtmak olacaktır.

İlk aşamada 3150 konutu ısıtabileceğimiz bu proje sayesinde, halkımızın önüne en önemli bir ısınma alternatifini de koymuş olacağız ki, halkımız gelir düzeyine göre jeotermal, doğalgaz veya kömürle ısınmanın hangisi kendisine uygun düşüyor ise onu tercih etme imkan ve fırsatını bulmuş olsun. Önümüzdeki seçim çalışmaları esnasında, gerek yukarıda bahsettiğim konularda ve gerekse diğer projelerimizle ilgili konularda, tüm kamuoyuna daha detaylı bilgiler sunup gerekli açıklamaları yapacağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 13:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?