2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

AKP köylerde oy peşinde

29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için çalışmalarını sürdüren AK Parti Kütahya Teşkilatı ve İl Genel Meclisi adaylarının köy ziyaretleri her geçen gün artarak devam ediyor.

Demirciören, Dereköy, Gümüş, Sekiören, Yoncalı, Karaağaç, Köprüören ve Ahiler köylerini ziyaret eden AK Parti heyeti, günün sonunda Çöğürler köyündeki vatandaşların isteklerini dinledi.

Ziyarete AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, İl Genel Meclisi Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti eski İl Başkanı Şükrü Nazlı, İl Genel Meclisi Adayları Seyit Ömer Durmuş, Musa Yılmaz ve Remzi Günay ve partililer iştirat etti.

Ziyarette vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, "Geçmişteki ihmaller yüzünden tarımda ve tarımsal işletmelerde çok rahat çözebileceğimiz sorunlar oluşmuştu. Halen arazilerimizin ancak yüzde 16’sı sulanabiliyor. Önümüzdeki dönemde en önemli hedef projelerimiz, sulu tarıma özellikle damlama sulama projelerine geçerek sulanabilir arazimizi arttırmak. Böylece kaliteli ürün elde edilmesini sağlamak olacaktır. Kütahya’mızın önemli projelerimizden birisi olan Beşkarış Barajı'nda bu yıldan itibaren artık su tutulmasına başlanacaktır. Ayrıca Kureyşler ve Hasanlar barajlarındaki çalışmalarda devam etmektedir.

Dünyada ve Türkiye de bu yüz yılın en önemli sorunu gıda meselesi olacaktır. Buda tarımın nedenli önemli olduğunu, bilinçli üretim yapılması gereğini ortaya koymaktadır. Geçtiğimiz hafta içerisinde Kütahya’da belki de Türkiye de bir ilki gerçekleştirdik. Kütahya tarımını masaya yatırdık. Kütahya’daki Ticaret Borsası ve Ziraat Odaları dahil tarımla ilgili tüm birimlerin en üst düzeyde katılımı oldu. Bu tür üst düzey çalışmalarımız devam edecektir. Yine 16 Nisan 2009 günü Kütahya’mızda ilk kez bir tarım fuarı gerçekleşecek ve Tarım ve Köyişleri Bakanımız Mehmet Mehdi Eker fuara katılmak üzere şehrimize gelecektir" dedi.

AK Parti eski İl Başkanı ve İl Genel Meclisi birinci sıra adayı Şükrü Nazlı’da yaptığı konuşmada şunları kaydetti: ‘‘Mahalli İdareler reformu kapsamında başlatılan en önemli çalışmalardan biri KÖYDES projesi olmuştur. Köye ve Köylümüze yönelik olarak Cumhuriyet tarihinde başlatılan en önemli ve en kapsamlı proje olan KÖYDES projesi ile Türkiye genelinde ve Kütahya’mızda çok önemli yatırımlar yapılmıştır. Bu Kapsamda Kütahya’mıza son 5 yılda 42,5 milyon TL kaynak aktarılmıştır. Yine son 5 yıl içerisinde Kütahya genelinde gerçekleştirilen hizmetlere kısaca bir baktığımızda, 1. ve 2. kat olmak üzere toplam bin 821 kilometre asfaltlama yapılmış, 945 kilometre stabilize yol ve 126 kilometrelik onarım gerçekleştirilmiştir. Yine, son 5 yılda suyu olmayan ve suyu yetersiz 251 ünite yeni içme suyu ve yenileme yapılmıştır. Su kaynaklarının daha etkin kullanılması ve köylerimizin tarım ve hayvancılık sulamasındaki ihtiyacını karşılamak için 34 sulama tesisi, 12 gölet inşa edilmiştir."

Bu arada, Çöğürler köyü muhtarı Mesut Cin, köylerine katkılarından dolayı Milletvekili Hasan Fehmi Kinay'a üzerinde fotoğrafının bulunduğu bir çini tabak hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 16:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?