29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

AKP'de Genel Kurul heyecanı

AK Parti Merkez İlçe eski Başkanı Mehmet Savurgan, İl Genel Meclisi Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun makam aracı ile köyleri dolaşarak, Abdullah Atasever için delegelerden oy istediğini ileri sürdü.


Belediye Kültür Sarayı'ndaki kongrede konuşan Savurgan,"Merkez İlçe Başkanlığı için İsmail Yabancı ve Abdullah Atasever aday oldular. Bana gelen bilgilere göre, İl Genel Meclisi Başkanı Kamil Saraçoğlu, Abdullah Atasever için makam aracı ile köyleri dolaşarak delegelerden oy istemiş. Saraçoğlu ayrıca partinin telefonu ile delegeleri tek tek arayarak Atasever'e oy vermeleri için baskı yapmış. Ben yaklaşık 6 yıllık başkanlığım döneminde partinin telefonundan masraf olmasın diye evimi veya işyerimi bir defa olsun aramadım. Ayrıca bana İl Başkanı Şükrü Nazlı'nın da delegelere Atasever'e oy vermeleri yönünde baskı yaptığı bilgiler geldi. Kongrenin demokratik bir ortamda yapılması gerekirdi" dedi.


İl Başkanı Şükrü Nazlı, Savurgan'ın iddialarına, "Kullandığı ifadeleri inanmayarak söyledi" şeklinde cevap verdi.


İl Genel Meclisi Başkanı Kamil Saraçoğlu da, Savurgan'ın öne sürdüğü iddialara cevap vermek için divandan söz istedi. Divan, Saraçoğlu'na oylama geçileceğinden dolayı söz hakkı vermedi. İHA muhabirine konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Kamil Saraçoğlu, Savurgan'ın kendisine iftira attığını söyledi. Saraçoğlu, "Mehmet Savurgan'ın söylediği gibi ben ne kendi arabamla ne devletin bana tahsis ettiği makam aracımla Abdullah Atasever için delegelerden oy istemek için hiç köye gitmedim. Seçimlerde ben taraf oldum. O doğrudur. Abdullah Atasever'in kazanması için mahallelerde birlikte çalıştık. Ama devletin aracı ile Atasever'e oy verilmesi için hiç bir yere gitmedim. Ben 4 yıldır İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürütüyorum. Makam aracının nerelerde kullanılacağını çok iyi biliyorum. Ayrıca, Atasever için partinin telefonunu da kullanmadım. Savurgan'ın söyledikleri tamamen iftiradır. Bunu kongre sonrası kendisine de söyledim" diye konuştu.


Pazar günü yapılan AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı'nın 3. Olağan Genel Kurulu'nda İsmail Yabancı ve Abdullah Atasever'in listeleri yarışmıştı. Oylama sonucu, delegelerden 218 oy alan Abdullah Atasever Merkez İlçe Başkanlığı görevine seçilmişti. Diğer aday İsmail Yabancı ise 175 oy alarak seçimi kaybetmişti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 22:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?