3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

AKP'de neler oluyor?

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun, halen İl Gençlik Kolları Başkanı olan Serdar Eraslan'ı parti binasına sokmadığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara'da düzenlenen AK parti'nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına İl Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun katılmaması, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı'yı da zor durumda bıraktığı öğrenildi.

İddiaya göre, AK Parti İl Gençlik Başkanı olarak görev yapan Serdar Eraslan, kutlamalar sırasında Başkaban Erdoğan'a ulaşarak, Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun kendisini parti binasına sokmadığını iletti. Bunun üzerine Başkakan Erdoğan'da, çevresindekilerden Kütahya heyetinin yanına gelmesini istedi. Erdoğan'ın yanına İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı gelince, kendisine İl Başkanı'nı sordu. Nazlı da, Erdoğan'a Kamil Saraçoğlu'nun mazereti sebebiyle katılamadığını iletti.

Erdoğan'ın Kütahya heyetine, "Bir Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olarak bu toplantıya katılmışsam, hiçbir il başkanının, hastalık ve ölüm hariç katılmama gibi bir lüks ve mazereti olamaz" dediği ileri sürüldü.

Nazlı'nın gelişmeleri anında Saraçoğlu'na iletmesi üzerine, Saraçoğlu apar-topar Ankara'ya hareket ettiği ifade edildi. Saraçoğlu'nun partinin kuruluş yıldönümü kokteyline yetiştiği ve Erdoğan'la görüştüğü öğrenildi.

"ERASLAN'IN PARTİ BİNASINA SOKULMADIĞI İDDİALARI GERÇEK DIŞI"
İl Başkanı Kamil Saraçoğlu da, Serdar Eraslan'ın parti binasına sokulmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Saraçoğlu, " Bizim partimizin kapısı herkese açık. Böyle şey olur mu?. Kendisi gündeme gelmek için bu tür yollara başvuruyor. Eraslan askere gideceği için bu görevi fiilen başka bir partilimiz yürütüyor. Eraslan halen resmiyette partimizin Gençlik Kolları Başkanı'dır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 18:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?