3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

AKP'de olaylı aday tanıtm toplantısı

AK  Parti'nin Kütahya'daki aday tanıtım toplantısı, yeniden aday gösterilen Belediye Başkanı Mustafa İça'nın programda adının anons edilmesi unutulunca, gergin anlar yaşandı. Durumu tepki gösteren Başkan İça ve yaklaşık 40 partili salonu terketti.

AK Parti Teşkilatı il, ilçe ve belde belediye başkanları ile il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin tanıtılması amacıyla Kültür Sarayı'nda toplantı düzenlendi. Yaklaşık 800 partilinin katıldığı toplantı Milletvekillerinin konuşmasıyla başladı. Konuşmaların ardından belediye başkan adayları isimleri okunarak kürsüye çağrıldı. İlçe belediye başkan adaylarının ardından Kütahya Merkez Belediye Başkanı Mustafa İça'nın adı unutulunca, gergin dakikalar yaşandı.

Başkan İça ve 40 partili, salonu terkederek, durumu protesto etti. Bu arada, programın sunucusu ve aynı zamanda AK Parti kütahya İl Başkan Yardımcısı Murat Özleblebici, Başkan İça'nın isminin unutulduğunu beyan ederek, 'özür' diledi. Bunara rağmen İça ve ekibi, salondan içeriye girmemekte direndi. AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, mikrofonu eline alarak, İça ve ekibini salona davet etti. Dakikalar süren gergin bekleyiş sonrası, salona ilk giren Başkan İça'nın eşi Zafer İça oldu.

Uzun süren ikna çalışmaları sonucu Başkan İça ve ekibi sloganlar eşliğinde tekrar salona geri geldi. Sunucu Murat Özleblebici'nin özrünü kabül etmeyen Başkan İça konuşması sırasında sinir krizi geçirince, ses tonu ilginç bir hal aldı. Sesi kısılan Başkan İça su içerek konuşmasına devam etmek istedi. Ancak, bu deneme 4 defa tekrarlanmasına rağmen sesi bir türlü eski haline dönmedi.

Başkan İça, "Ben herkesi kuçaklıyorum. Ama malasef kasıtlı davranılıyor. Sunucu arkadaş 'unuttum' diyor. Kütahya beni unutamaz. Ben affetmiyorum" dedi.
Milletvekili Soner Aksoy'un sunucuyu 'affet' ısrarına da tepki gösteren İça, "Kütahya beni unutamaz" diye bağırdı.

Olaylı aday tanıtım toplantısı, Başkan İça ve diğer belediye başkan adaylarının tekrar kürsüye çağrılıp, katılımcıları selamlamasıyla sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 19:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?