2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

AKP'de sular durulmuyor!

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, aday tanıtım toplantısında 'isminin anons edilmediğini gerekçe gösterek, salonu terkeden' ve daha sonra da 'kendisini savunmak için defalarca açıklamalarda bulunan' Belediye Başkanı Mustafa İça'yı sert bir dille eleştirdi. Kinay, "Kuruluşundan beri içinde bulunduğumuz partimizi Mustafa İça'nın isteği üzerine bırakıp gidecek değiliz" dedi.

Partide Başkan İça'ya kimsenin saygısızlık yapmadığını ifade eden Kinay, "Seçim dönemlerinde hem partilerde hem de vatandaş nezdinde gerilimler olur. Ama Aday Tanıtım Şöleni'nde olanlar; bizlerle, partimizle bağdaşmayacak davranışlardır. Şimdi anlaşılıyor ki, aday tanıtım toplantısını terk etmeler, sonra gelip hakaretler savurmalar, istifa çağrıları, parti yönetimini tasfiye hevesiyle ortaya konan tertiplermiş. Ancak, kuruluşundan beri içinde bulunduğumuz partimizi İça’nın isteği üzerine bırakıp gidecek değiliz. Buradaki arkadaşlarımızın çoğu bu partiye hiçbir karşılık beklemeden omuz vermiş ve en zor günlerinde kuruluş çalışmalarına katkı sağlamış arkadaşlarımız.

Hiç kimse bir yere gitmeyecek. Bu gün daha çok kişinin katkısına ve desteğine ihtiyacımız olduğu bir dönemden geçiyoruz. Siyaset insan kazanma sanatıdır, kaybetme değil. Hiçbir beklentisi olmadan, sadece siyaseti halka hizmet aracı olarak gören AK Parti teşkilatındaki arkadaşlarımız bu partinin hepimizden çok sahibidir. Siyasette rekabet olur ama, diğer partilerle. Şimdi, düştüğümüz duruma bakın. Kendi arkadaşlarımızı beğenmiyoruz. İl başkanını, ilçe başkanını yönetim kurulundaki arkadaşlarımızı, parti kurucularımızı beğenmiyor, onları tasfiye etmeye kalkışıyoruz. Biri bana söylesin, seçim döneminde özellikle de aday konumunda olanlar, buna nasıl cüret eder? Kimse Belediye Başkanı'na bu parti içerisinde saygısızlık yapmadı. Siyasette aday adaylığı denen bir süreç var. Bizlerde sadece bir değil onlarca rakibimiz arasından seçilerek bu noktaya geldik. Hiç birisiyle bu duruma düşmedik. Centilmence yarıştık ve sonra kol kola girip daha fazla seçmenin desteğini almak üzere çalıştık, çabaladık. Sonuç ortada: yüzde 67,5. İça, benim şölene geç geldiğime değinmiş.

Hiçbir arkadaşıma 'beni bekleyin, benden sonra başlatın' demedim. Bilakis beni arayan İlçe Başkanı'ma 'biraz gecikebilirim siz hemen başlatın' dedim. Önemli olan hep birlikte seçim startını o gün vermekti. Ben de bu görevi yapmak üzere oradaydım. Diğer Milletvekilleri gibi. Beni tanıyan arkadaşlarım, kaprisli bir kişiliğe sahip olmadığımı gayet iyi bilirler. Eğer, İça kendisine başarı getirecek bir kadroyla çalışmak istiyorsa, AK Parti'den daha fazlasını verecek bir başka parti bulamaz. Buradaki yönetici arkadaşlarımızın tamamı, kendisine gereken katkıyı hiçbir karşılık beklemeden verecek erdemli kişilerdir. Bence, daha fazla ilişkilerini hırpalamadan bu arkadaşlarımızla birlikte çalışmanın yolunu aramalıdır" diye konuştu.

AK Parti'den yeniden Belediye Başkan Adayı gösterilen Mustafa İça, Cumartesi günkü 'olaylı aday tanıtım toplantısı' sonrası, "Milletvekili Hasan Fehmi Kinay ve arkadaşlarını işaret ederek, parti içerisinde tasfiye edilmesi gereken gruplar var" açıklaması yapmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 12:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?