8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

AKP'li vekil 'Ya tutarsa pazarı'nda

AK PARTİLİ HÜSEYİN TUĞCU, 'YA TUTARSA PAZARI'NDA

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, Emet Kaymakamlığı'nın katkılarıyla kurulan ve ev hanımlarına iş ortamı sağlamayı amaçlayan 'Ya tutarsa halk pazarı'nı gezdi.

Milletvekili Tuğcu’ya pazar hakkında bilgiler veren esnaflar, "Emetli kadınlar olarak göle bir yoğurt çaldık, 'Ya tutarsa' dedik. Yöresel ürünler halk pazarı projesi böyle doğdu. Böylece pazarımızın adı da “Ya Tutarsa” kaldı. Emetli hanımlar olarak, ortak bilinç oluşturarak, el ele tutuşarak bir zincir oluşturduk” dediler.

Haftada bir gün Emet Termal Resort Tesisleri içerisinde açılan 'Ya tutarsa halk pazarı'nın yerinin, Osmanlı hamamı yanına taşınmasını talep eden pazar esnafı, hamam yolunun trafiğe kapatılarak, pazar alanının genişletilmesi konularındaki sorunlarını Milletvekili Tuğcu’ya ilettiler.

Milletvekili Hüseyin Tuğcu, özellikle ilçedeki kadın üreticilere iş alanları kazandırarak ürünlerini rahatça sergilemek amacıyla kurulan 'Ya tutarsa pazarı'yla, ilçeye ekonomik katkı sağlamanın yanı sıra, ilçenin kültürel zenginliklerinin sergilenmesi, ilçenin turizm beldesi olarak da tanınmasında önemli işlevler gördüğünü belirtti.

Kadın girişimcilerin ürünlerini ticari yaşama taşımaları, sergilemeleri ve ailelerinin ekonomisine katkı sağlamalarının övgüye layık olduğunu söyleyen Tuğcu, kendisine düşen her türlü yardım ve desteğe hazır olduğunu ifade etti.

AK PARTİLİ HÜSEYİN TUĞCU, 'YA TUTARSA PAZARI'NDA
AK PARTİLİ HÜSEYİN TUĞCU, 'YA TUTARSA PAZARI'NDA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 12:01:04
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 17:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?