29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

AKP'li vekilden partisine övgüler

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, partisinin iktidarında geçen yaklaşık 6 yıllık süreçte Kütahya ve ilçelerinde sağlık, eğitim, barınma gibi önemli alanlarda ciddi modernizasyonlar ve atılımlar yapıldığını bildirdi.


Ordu, yaptığı açıklamada, Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi binasının kısa sürede hizmete alındığını, modern şekilde dizayn edilen bu binanın tam donanıma sahip olduğunu söyledi. Bu hastanenin sadece Tavşanlı halkına yönelik değil, çevre ilçelerden vatandaşlara da hizmet verdiğini dile getiren Ordu, modernizasyon alanındaki çalışmaların sürdürüleceğini anlattı.


Ordu, AK Parti Hükümeti'nin en önemli projeleri arasında bulunan sağlık alanındaki birleşmeye de değinerek, bu uygulamayla vatandaşların rahat nefes aldığını ifade etti. Hastanelerde kamu veya özel ayrımı yapılmadan vatandaşların istediği sağlık kuruluşundan hizmet alabildiğini belirten Ordu, "Eskiden hastanelerde eczane önünde uzun kuyruklar olurdu. Artık herkes tüm eczanelerden ilaçlarını alabilir konuma geldi" ifadelerini kullandı.


Türkiye'de 15 milyona yakın vatandaşın aile hekimliği konusunda hizmet almaya başladığını söyleyen Ordu, Kütahya ilinde bu düzene 2009 Nisan ayında geçileceğine işaret ederek, şunları kaydetti: "AK Parti iktidarı döneminde eğitim konusunda da önemli hizmetler yapılmıştır. Bölgemiz de gereken hizmetleri aldı. Dağçeşme, Çırçırçeşme ve Yeni Mahalle'de ilköğretim okulları hizmete geçti. İstasyon Mahallesi'nde okul inşaatı devam ediyor. Ayrıca her öğrencimiz ders zili çaldığında masasının üstünde ücretsiz ders kitaplarını buldu."
Türkiye genelindeki toplu konut uygulamasının dünyada örnek teşkil ettiğini anlatan Ordu, toplu konut projesinin ülkeye çağ atlattığını kaydetti. Tavşanlı'da iki ayrı toplu konut uygulaması yapıldığını anımsatan Ordu, 3. etap için de söz alındığını vurguladı.
Ordu, ayrıca Subaşı Mahallesi'nde de bir okul sözü alındığını bildirerek, toplu konutların bulunduğu alana yeni bir okulun yapılacağını duyurdu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 14:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?