30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

AKP'nin Simav'da 6 aday adayı oldu

Kütahya'nın en büyük ilçesi Simav'da belediye başkanlığı için en çok başvurunun iktidar partisi AK Parti'ye yapıldığı bildirildi.

AK Parti Simav İlçe Başkanı İsmail Baştuğ 31 Aralık Cuma günü sona erecek başvurular için bu güne kadar 5 kişinin aday adaylığı için partisine başvuruda bulunduğunu söyledi.

Başvuruların alınmasının ardından genel merkeze anında iletildiğini anlatan Baştuğ, son başvuruyu yapan 6. kişinin Simav Belediye Başkan Yardımcısı emekli öğretmen Hüseyin Güner olduğunu bildirdi. Hüseyin Güner'in Simav Belediye Başkanlığı'na AK Parti'den başvuru yapması dolayısıyla partinin Simav ilçe merkezindeki binasında tören düzenlendi. Diğer aday adaylarının yanı sıra belde belediye başkanları ve Kütahya İl Genel Meclisi'nin Simavlı üyelerinin de katıldığı törende konuşan Simav Belediye Başkan Yardımcısı eğitimci Hüseyin Güner, 3 yıldan bu yana çalıştığı Simav Belediyesinde belediyeciliği öğrendiğini ve bundan sonra vatandaşlara yardımcı olarak değil belediye başkanı olarak hizmet sunmak istediğini söyledi.

AK Parti'nin ilçedeki kurucuları arasında yer aldığını bildiren Güner, parti yöneticilerinin tercihi vatandaşların da teveccühü ile Simav'a belediye başkanı olarak seçilmesi halinde yapacaklarını 10 madde halinde sıraladı. 29 Mart 2009 tarihinin Simav açısından önemli bir dönemeç olduğuna değinen Güner, Allah'ın izniyle 30 Mart 2009 tarihinde Simav Belediyesinde AK Parti bayrağının dalgalanacağını dile getirdi. Belediyeyi AK Parti'nin kazanmasıyla Simav'ın makus talihinin de değişeceğini vurgulayan Güner, seçimlere kadar belediyedeki başkan yardımcılığı görevine devam edeceğini, belediye meclis üyelerinin yasalar gereği istifa etmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

Simav'ı modern bir kent görünümüne kavuşturmak için elinden gelen gayreti göstereceğinin altını çizen Güner, jeotermal ve su kaynaklarının en iyi bir şekilde kullanacaklarını, vatandaşların sorunlarının kısa sürede çözümü için belediye bünyesinde AK Masa oluşturmayı planladıklarını bildirdi. İşsizlik sorununun çözümü için Organize Sera Bölgesi projesini hayata geçireceğini vurgulayan Güner, dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapabilmek için TOKİ'nin başlattığı konutların sayısının artırılacağını dile getirdi.

Güner, daha sonra kendisi gibi belediye başkanlığına aday adayı olan 5 arkadaşını yanına çağırarak gazetecilere hatıra fotoğrafı çektirdi, partililere birlik ve beraberlikten hiç ayrılmayacakları sözünü verdi. Güner, partisinin kendisi dışında bir başka adayı tercih etmesi halinde küsüp darılma yerine o arkadaşına destek olacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 15:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?