30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Aktütün şehitleri için şiir yazdı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir engelli vatandaş, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Bölüğü'ne yapılan terörist saldırı sonucu şehit düşen Mehmetçikler için şiir yazdı.


Beyazay Engelliler Derneği Tavşanlı Şubesi üyesi Emine Koylu (30) 'Şehidim' adıyla kaleme aldığı şiirinde terörün insanlara yaşattığı acının yanı sıra vatanın bölünmezliği karşısında verilen kutsal mücadeleyi anlatmaya çalıştığını söyledi.
Şehitlerin haberlerini televizyonlardan izleyince çok etkilendiğini söyleyen Emine Koylu, bu terörün artık sona ermesini istedi.

Hayatı boyunca yazar olabilmenin hayalini kurduğunu söyleyen Koylu "İlkokulda tüm çocuklara (Büyüdüğünüzde ne olmak istersiniz?) diye sorulur. Ancak bu soru bana hiç sorulmadı. Benim cevabım hep aynı kaldı. Bir şair veya yazar olmak istiyorum. Şu anda küçük bir kitap olacak kadar şiirlerim var bunları kitap haline getirebilirsem gelirini Beyaz Ay Engelliler Derneğine bağışlayacağım" dedi.


Koylu yazdığı şiir üzerine yaptığı yorumda engellilere de mesaj vererek, "Engelli arkadaşlarım eve kapanıp dünya ile ilişkisini kesmesin. Herkesin yapabileceği bir şeyler vardır. İnsanlar hayalleri ve idealleri ile yaşar" diye konuştu.
Koylu’nun şiiri şöyle;

Şehidim
Rahat uyu,
Sen uyudukça
Bekler bu vatanın evladı
Bekler de yine çiğnetmez
Düşmana bir karış bile toprağı

Şehidim
Rahat uyu
Cennet mekan ruhun şad olsun
Kanın yerde kalmayacak
Namusum üzerine yemin olsun!
Şerefim üzerine yemin olsun!

Şehidim
Sen bir öldün; doğdu,
Binler, onbinlerce askerdik.
Göğsünde iman elinde tüfek,
Sınırdadır Mehmetçik.
Tetiktedir Mehmetçik.

Şehidim
Sen ölmedin,
Adın tarihe altın harflerle yazıldı,
Silinmez

Şehidim
Sen ölmedin çünkü şehitler ölmez,
Şehitler ölmez, vatan bölünmez,
Vatan bölünmez, bu vatan bölünmez

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 11:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?