29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

AKUT tırı Kütahya'da

Afete hazırlık konusunda toplumu bilgilendirmek üzere yola çıkan ve bugüne kadar çok sayıda ili dolaşan AKUT'un deprem eğitim tırı Kütahya'ya geldi.


AKUT tarafından gezici eğitim merkezi haline dönüştürülen ve 20 kişilik ekiple 81 ili gezecek olan deprem eğitim tırı, Kütahyalılar'la buluştu. Etkinliğin hakla ilişkiler sorumlusu ve tiyatro oyuncusu Melih Çardak, yüzde 95'i deprem riski altında olan Türkiye'de yerleşim alanlarının çoğunun deprem bölgesinde bulunduğunu belirterek, toplumu bu konuda bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.


Olası bir depremden en az zararla kurtulmak için kişilerin deprem eğitimi almasının çok önemli olduğunu ifade eden Çardak, "Projenin en önemli ve kalıcı parçası olarak 1 milyon adet olarak bastırılan engelliler, çocuklar ve ebeveynler gibi toplumun tüm kesimleri için hazırlanmış deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenlerin yer aldığı deprem eğitim el kitabımızla projemiz Türkiye'nin en kapsamlı gezici deprem eğitimine dönüştü. Plansızlık, düşüncesizlik ve ciddiyetsizlik nedeniyle afet ve deprem konularında büyük eksiklikleri ve zayıf noktaları olan toplumumuzun bu çabamızla afete dayanıklı bir topluma dönüştürülmesine bir nebze olsun katkıda bulunabilirsek, AKUT ailesi olarak en az kurtardığımız canlar kadar mutlu olacağız" dedi.


Çardak, Kütahya Zafer Meydanı'nda 2 gün boyunca saat 20.30'da gerçekleştirecekleri deprem temalı tiyatro oyununa tüm Kütahyalılar'ı davet etti.
Deprem tırını gezen vatandaşlar ise, deprem konusunda toplumu bilinçlendirmeye yönelik etkinliklerin ilçe ve beldelerde de yaygınlaşması gerektiğini ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 22:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?