7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Ali Dede'nin dramı yürek burkuyor

DERME ÇATMA EVDE YAŞAM MÜCADELESİ

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Bahtıllı beldesinde 25 yıldır derme çatma tek göz odada yaşam mücadelesi veren 96 yaşındaki Ali Erdil'in dramı yürekleri burkuyor.

Komşularının verdiği yemekle karnını doyuran Ali dedenin 3 ayda 250 lira tutarındaki yaşlılık maaşından başka geliri bulunmuyor. Biri erkek, diğeri kız iki evladının da kendisi gibi hasta ve fakir olduğunu ileri süren Ali dede, bu yüzden çocuklarının yanına gitmediğini ve ilerleyen yaşına rağmen tek göz derme çatma odasında yaşamını sürdürmeye çalıştığını söyledi.

Eşi Hatice'nin 25 yıl önce vefat etmesinin ardından yaşamını tek başına sürdürmek zorunda kaldığını dile getiren Ali dede, komşuları yemek verirse karnını doyurduğunu yoksa orucunu aç karnına tutmak zorunda kaldığını ifade etti. En büyük sıkıntısının tuvalet için 15 basamaklı merdivenleri inip çıkmak olduğunu ifade eden Erdil, tuvalet ihtiyacını da evine 50 metre mesafedeki camiden gidermeye çalıştığını söyledi.

 

HEYET YOLU GÖZLÜYOR

Kurtuluş Savaşı yıllarında tüm Anadolu'da olduğu gibi Erdil ailesi olarak kendilerinin de büyük sıkıntı çektiklerini dile getiren Ali dede, şimdi çektiği çilenin o yıllara göre hafif kaldığını kaydetti. Dayanacak gücü kalmadığı için durumunu anlatmak üzere oğlu Recep Erdil vasıtasıyla kaymakamlığa bir dilekçe verdiğini anlatan Erdil, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan gelecek heyeti beklediğini ancak bir haftadır heyet yolu gözlemekten bıkıp usandığını söyledi.

 

BİR KAP SICAK YEMEK UMUDU

İftar vakti geldiğinde bir kap sıcak yemek getirecek komşularının gelmesini beklemekten başka çaresi olmadığını kaydeden Erdil, "Dayanacak gücüm kalmadı. Devlet bana sahip çıksın. Çocuklarım da benim gibi hasta ve fakir oldukları için yanlarına gidip sığınmaya utanıyorum. Komşularım olmasa açlıktan ölüp gideceğim. Eskisi gibi yemek de yapamıyorum. Allah kimseyi yalnız bırakmasın. Benim çektiğim ızdırabı başka Müslümanlar çekmesin. Üç ayda bir devletin verdiği yaşlılık aylığı dışında hiçbir gelirim yok.

Artık dayanacak gücüm kalmadı. Çok zor günler geçiriyorum. Bana yardım elini uzatan komşularıma teşekkür ederim" dedi.

DERME ÇATMA EVDE YAŞAM MÜCADELESİ
DERME ÇATMA EVDE YAŞAM MÜCADELESİ
DERME ÇATMA EVDE YAŞAM MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 13:58:02
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 19:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?