2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Almanya ile turizm işbirliği

Türkiye’deki belediyeler başta olmak üzere çeşitli şirket ve kooperatifleri Avrupa Birliği (AB) hibe fonlarından yararlandırmak amacıyla Almanya’nın Essen şehrinde kurulan AO CONSULT isimli ünlü danışmanlık şirketinin sahibi Ayşe Özkan (52), bu yaz tatilinin bir bölümünü memleketi Kütahya’nın Simav ilçesindeki Eynal Kaplıcalarında geçirdi.

Şirket kurmadan önce AB’de şef olarak görev yaptığını ifade eden Özkan, hayran kaldığı dünyaca ünlü Eynal Kaplıcalarından daha çok yabancı turistin yararlanmasını sağlamak amacıyla makamında görüştüğü Simav’ın DP’li Belediye Başkanı Kasım Karahan’a işbirliği önerisinde bulundu.

Belediye Başkanı Kasım Karahan ile AO CONSULT isimli şirket sahibi Ayşe Özkan arasında geçen işbirliği görüşmelerinde Eynal Kaplıcasındaki otel, motel ve yüzme havuzlarından özürlü vatandaşların yararlandırılması ön plana çıktı. Doğup büyüdüğü memleketi Simav’a faydalı hizmetlerde bulunmak istediğini anlatan Özkan, hiçbir ücret talep etmeden Simav Belediyesine gönüllü olarak danışmanlık yapmak istediğini anlattı.

Avrupalının Türkiye’de yeni tesisler yerine mevcut tesislerin kendilerine uygun bir biçimde yeniden şekillendirilmesine sıcak baktığını dile getiren Özkan, başkan Karahan’ın uygun bulması halinde özürlülerin kaplıcadaki otel ve yüzme havuzlarına rahatça girip çıkabilmelerine olanak sağlayan yürüyen merdiven ve asansörleri Almanya’dan temin edebileceğini bildirdi. Görüşmeden son derece memnun kaldığını belirten Karahan, Simav’ın önünün açılması için hemşerisi Özkan’dan yeni projeler beklediklerini ve AB fonlarından daha çok yararlanmak istediklerini kaydetti. Özkan ve Karahan Simav’ın AB hibe fonlarından daha çok yararlanması için bundan böyle ortaklaşa hareket etmeyi planladıklarını açıkladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 18:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?