2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Altınata temmuzda 'motor' diyecek

Çanakkale Savaşı'nı çocukların gözünden anlatacak "Yarım Kalan Masal" adlı filmin çekimleri, temmuz ayında Gelibolu Yarımadası'nda başlayacak.

Filmin Kütahyalı yönetmeni İsmail Altınata, Eceabat'ta çekim yapmayı düşündüğü köylerde incelemelerde bulundu. Altınata, senaristliğini Mevlana İdris ve Erol Hızarcı'nın yaptığı "Yarım Kalan Masal" adlı filmin, uzun metrajlı ilk çocuk sinema filmi olduğunu söyleyerek, "Bugüne kadar Çanakkale ile ilgili çok sayıda film ve belgesel çekildi. Ancak biz bu filmde çocuk gözüyle Çanakkale Savaşları'nın cephe gerisini işleyeceğiz" dedi.

İsmail Altınata, filmin sadece mesaj dolu bir film olmadığını, çocukların izlediklerinde çok eğleneceğini, film sayesinde köy kültürünü öğrenip eski oyunları göreceklerini belirtti. Filmin içeriğini çok profesyonel bir ekiple hazırladıklarını ifade eden Altınata, "İçerik ve vermek istediğimiz mesajla ilgili hata yapmak istemiyoruz. Çok iyi bir kadromuz var. Bu kadronun filtresinden geçmeyen hiçbir şey ekrana yansımayacak" diye konuştu.

"YURTLARDA KALAN ÇOCUKLARI OYNATACAĞIZ"
Altınata, filmde savaş sahnelerinin fazla olmayacağını, cephe gerisinde yaşanan dramları işleyeceklerini belirtti. Filmle ilgili mekan keşiflerini yaptıklarını kaydeden Altınata, şöyle konuştu: "Zaten senaryomuz bitmişti ama revizyon yapacağız. Çünkü geldiğimizde çok daha güzel mekanlar gördük. Bizzat burada olmak çok şeyi değiştiriyor. Çanakkale çok güzel bir yer. Uğruna nelerin verildiğini bir kez daha çok iyi anladım. Bugünün çok tanınmış simalarının filmi günümüze taşıyacağını düşündüğümüz için oyuncu kadrosunda fazla meşhur yüz olamayacak. Profesyonel tiyatro oyuncuları rol olacak. Ayrıca film, kendi oyuncularını ortaya çıkaracak. Yöre halkından da oyuncu düşünüyoruz. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait yurtlarda barınan çocukları ve huzurevinde yaşayan kişilerden de yeteneği olanları filmde oynatacağız."

Altınata, filmde teknik altyapıda hiçbir mazeret ve yakınmaları olmayacağına, teknik olarak ne gerekiyorsa kullanacaklarına işaret ederek, çekimleri temmuz ayında başlayacak filmin ekim ayı gibi vizyona girmesini planladıklarını kaydetti.

CEPHE GERİSİNDE YAŞANANLAR ANLATILACAK
Pek çok şehit verilen Çanakkale Savaşları, Türk tarafı için var olma veya yok olma anlamı taşırken düşmanlar için büyük bir yıkım ve travma alanı oldu. Cephenin çok yakınındaki bir köyde yaşayan çocukların gözünden Çanakkale Savaşları'nı anlatacak filmin konusu ise şöyle: Çocuğuna her gece masal anlatan ve ertesi gece masala kaldığı yerden devam eden baba, bir gün köydeki hayatının ortasına düşen bombanın ardından cepheye gitme kararı alır. Çocuk, o yarım kalan masalın tamamlanacağı anı beklerken, kalbi, ayçiçekleri, bombalar ve derin bir hüzünle sarsılmaya başlar. Film, insanlığın Çanakkale'de yaşadığı büyük ve tarihi savaşa çocukların ve cephedeki bir köyün sakinlerinin gözünden bakıyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 12:01:35
Güncelleme :21 Mayıs 2009 Perşembe 17:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?