8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Altıntaş MYO'dan teknik gezi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Altıntaş MYO Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümleri Uşak Karahallı Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Tarım Kredi Kooperatifi Pekmez Üretim Tesisi, Denizli Bekilli ilçesi Sanayi Bölgesinde Bulunan Biricik Şarapçılık ve Çal İlçesi Akkent kasabasında bulunan Konfrut Gıda işletmelerine teknik gezi düzenledi.

Geziyi organize eden Yrd.Doç.Dr. Saadet Çeliközlü ve Öğr. Gör. Yusuf Kolcu, öğrencilerin teoride aldıkları bilgilerin uygulama safhalarını yerinde görmek ve bilgilerini pekiştirmek amacıyla teknik ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

Yrd.Doç.Dr. Saadet Çeliközlü ve Öğr. Gör. Yusuf Kolcu öğrencilere öncelikle, Uşak Karahallı Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Tarım Kredi Kooperatifi Pekmez Üretim Tesisi işletmesine giderek pekmez yapımının entegre olmuş tesislerde el değmeden nasıl üretildiği ve üretimin hangi aşamalardan geçerek gerçekleştiği ile ilgili bilgi verildiğini, daha sonra Denizli İli Bekilli ilçesi Sanayi Bölgesinde bulunan Biricik Şarapçılık ve son olarak Çal İlçesi Akkent Kasabasında bulunan Konfrut Gıda

işletmelerine yapılan gezide konsantre meyve suyunun üretim aşamalarının hangi evrelerden geçtiğini ve üretimde dikkat edilmesi gereken önemli hususlar hakkında bilgi aldıklarını ifade ettiler.

Teknik gezinin ardından öğrenciler Denizlide bulunan Kaklık Mağarası ve Pamukkale'yi gezdiler.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2012 Çarşamba 17:43:55
Güncelleme :16 Mayıs 2012 Çarşamba 17:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?