16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Altıntaş TMO açılıyor

ALTINTAŞ TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ AÇILIYOR

Altıntaş Toprak Mahsulleri Ofisi 15 Temmuz’da açılıyor. Çiftçiler bu tarihten itibaren Ofise ürünlerini teslim edebilecekler. Ancak açıklanan fiyat olmadığı için ofis yetkilileri üretici ile taahhütname yapacak.

Bu yıl 6 bin tonluk alım deposu olan Altıntaş Toprak Mahsulleri Ofisi 15 Temmuz’da alımlarına başlayacak. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Toprak Mahsulleri Ofisi, 2010 yılı üretim sezonunda buğdayını tonuna verilecek fiyat Kademeli olarak ayarlanan fiyat, haziran 550 TL, kasımda ise 580 TL olarak belirlemişti.

Ürün üreticileri bu yıl fiyatların ne kadar olacağını merakla bekliyorlar.

Altıntaş Ziraat Odası Başkanı Mustafa Başbunar, yaptığı açıklamada mazot ve gübre fiyatlarında artış olduğunu belirterek ‘Çiftlerimizin büyük bir çoğunluğu tarlasını borç alarak ekti. Bu nedenle bu harmanda borçlarını ödeyecek. Çiftçilerimizin borçlarını ödeyebilmeleri için buğday fiyatlarının en az 73 kuruş olarak açıklanması gerekir’ diye konuştu. Başbunar 15 Temmuz’da ürün alımlarına başlayacak olan Altıntaş Toprak Mahsulleri Ofisi Altıntaş ve Altıntaş çiftçimize hayırlı olsun” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2011 Perşembe 13:09:01
Güncelleme :7 Temmuz 2011 Perşembe 17:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?