22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Altıntaş’a çifte müjde

Ak  Parti Altıntaş İlçe Başkanı Ferit Karabulut, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğünün Altıntaş’a yapmayı planladığı 300 kişi kapasiteli öğrenci yurdu için yakın bir zamanda ihaleye çıkılacağını bildirdi. Karabulut, “300 kişi kapasiteli orta öğretim yurdunun 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor” dedi.

Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğünün Kütahya’nın Altıntaş ilçesine yapmayı planladığı 300 kişi kapasiteli öğrenci yurdu için yakın bir tarihte ihaleye çıkılacağı kaydedildi. AK Parti Altıntaş İlçe Başkanı Ferit Karabulut, 300 kişilik öğrenci yurdu, Bayındırlık İl Müdürlüğünce planlanmış ve fizibilitesi yapılmış olup detayların Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü ile görüşülmesi tamamlandı” dedi. Karabulut konuya ilişkin şunları söyledi; “ Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğünün ilçemize yapmaya kararlaştırdığı ve iki buçuk trilyon kaynak ayırdığı, 300 kişilik öğrenci yurdu, Bayındırlık İl Müdürlüğünce planlanmış ve fizibilitesi yapılmıştır. Bu günlerde ihale ilanına çıkılacaktır. Bir yıl içerisinde tamamlanmasını beklediğimiz 300 kişilik orta öğretim yurdunun önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetişeceğini umuyoruz. Malumunuz yapılmakta olan ve kaba inşaatı tamamlanmış olan 16 derslik Anadolu Öğretmen Lisesinin yan tarafına yapılacak olan Devlet Parasız Öğrenci Yurdu ilçemize bir hareketlilik getirecektir. İlçemiz ekonomisine büyük katkısı olacaktır” dedi.

DEVLET HASTANESİ PROJESİ DE TAMAM
Altıntaş’a yapılması planlanan Devlet Hastanesi ile ilgili de bilgiler veren Ferit Karabulut, “İlçemize yapılacak olan Devlet Hastanesi inşaatının proje ve fizibilite çalışmaları tamamlandı. Orman Bakanlığına ait arsa ile Milli Emlak’a ait bir gayrimenkulün takas onayının bu günlerde gerçekleşmesini bekliyoruz. En kısa zamanda ihaleye çıkarak inşaatı yapılacaktır. Ankara ziyaretimde Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığım bilgiye göre 70x20 metre kare yani 1400 metre kare alana oturacak olan iki katlı Devlet Hastanemiz günümüzün en son teknoloji araç ve gereçleri ile donanımlı olacak. 50 yataklı Devlet Hastanemizin nüfus büyüdükçe ihtiyaca göre ilave binalarla büyütülme şansına sahip bir proje olarak tasarlanmaktadır. Altıntaş’ımıza hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2011 Pazartesi 16:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?