2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

'Amacımız akan kanın durması'

AK PARTİ KÜTAHYA İL BAŞKANLIĞI'NIN DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI...

AK Parti Kütahya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı, Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan'ın katılımıyla yapılan toplantıda demokratik açılım süreci masaya yatırıldı. Yoğun katılımın olduğunu toplantıda, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy ve İsmail Hakkı Biçer birer konuşma yaptı.

Milletvekili Avni Doğan, toplantının parti genel merkezinin aldığı karar doğrultusunda basına kapalı olduğunu belirterek, salonda bulunan gazetecilerden görüntü aldıktan sonra çıkmalarını istedi.

Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren parti programında yer alan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan sorunlar ve demokratik açılım süreci konusunda İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın uzunca bir süredir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Doğan, son meclis çalışmalarıyla ana şeklinin ortaya çıktığı bu sürecin parti teşkilatlarına ve partililere sağlıklı bir şekilde anlatılması amacıyla bakanlar, genel başkan yardımcıları ve merkez karar yürütme kurulu üyelerinin Türkiye'nin 81 iline dağıldığını açıkladı. Doğan, toplantıda süreçle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ile bundan sonra yapılması planlanan çalışmaların anlatılacağını ifade etti. Doğan, ayrıca demokratik açılım süreci konusunda partililerden kendilerine yöneltilecek olan soruların da cevaplanacağını bildirdi.

Avni Doğan, "TRT 6 olursa vatan bölünür' dediler. Ne demek vatan bölünür? Ne oldu? Bazen bakıyorum seyrediyorum. Kürtçe bilmiyorum ama programlardan anlıyoruz, bazen de altyazı koyuyorlar. Şahane sağlık programları, kültür programları, belgesel programlar var. Roj TV'yi mi seyretsin? Bırak da TRT'yi seyretsin. Gidip de yurt dışından yayın yapanı mı seyretsin? Şimdi adım atılıyor. 24 saat yayın yapılacak" dedi.

Doğan, bu tür yayınlarla ülkeye herhangi bir şey olmayacağını, korkulmaması gerektiğini kaydederek, ''Resmi dil Türkçedir, üniter devletimiz var, bayrağımızı, vatanımızın birliğini, bütünlüğünü asla tartışmaya açmayız'' diye konuştu.

AK Parti Hükümeti'nin ortaya koyduğu icraatlardan bahseden milletvekili Doğan, hükümetin yapmaya çalıştığı şeyin, Türkiye Cumhuriyeti'nin önündeki prangaları kırmak, engelleri ortadan kaldırmak, olduğunu belirtti. Bu amaçla hangi alanda olursa olsun sorunların üzerine cesurca gittiklerini savunan Doğan, "En önemli konulardan birisi terör, bunu da samimi gayretlerle en kısa zamanda halledeceğiz. Demokratik açılımdan kastımız akan kanların durmasıdır. Demokratik açılımı devletle milleti buluşturan, kucaklaştıran bir proje olarak görüyoruz. Demokratik açılımı sadece Kürt sorunu olarak değerlendiremeyiz. Bunun içerisinde ülkenin önünde duran çok önemli meselelerin halledilmesinin de bulunduğunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

AK PARTİ KÜTAHYA İL BAŞKANLIĞI'NIN DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI...
AK PARTİ KÜTAHYA İL BAŞKANLIĞI'NIN DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI...
AK PARTİ KÜTAHYA İL BAŞKANLIĞI'NIN DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI...
AK PARTİ KÜTAHYA İL BAŞKANLIĞI'NIN DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI...
AK PARTİ KÜTAHYA İL BAŞKANLIĞI'NIN DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI...
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 15:18:02
Güncelleme :15 Kasım 2009 Pazar 22:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?