16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Amatör balıkçılar sezonu açtı

AMATÖR BALIKÇILAR SEZONU AÇTI

Kütahya’da 4 ay süren av yasağının sona ermesi en çok amatör balıkçıları sevindirdi. Yasağın kalktığı 13 Haziran günü baraj ve göllere akın eden amatör balıkçılar yasağın kalkmasını kutladılar.

Kütahya’da geçtiğimiz Mart ayında başlayan av yasağı 13 Haziranda sona erdi. Av yasağının kalkmasıyla birlikte Kütahya’da amatör balıkçılar göl ve baraj kenarlarına akın etti. Av yasağının kalkmasıyla birlikte Kütahya, Eskişehir ve Bilecik illerinin ortasında bulunan Dodurga Barajına giden amatör balıkçılar, burada av sezonunun açılışını kutladılar. Dodurga Barajından olta ile balık tutan Amatör Balıkçı Serdar Ocak ve arkadaşları olta ile balık tutmayı çok sevdiklerini, av yasağının kalkmasından dolayı çok mutlu olduklarını bildirdiler. İnsanların bilinçsizce avlanmaması gerektiğinin de altını çizen Amatör Balıkçı Serdar Ocak, “Amatör balıkçılar balıkçılığı genelde hobi olarak yapıyor. Bizler de balık tutmayı çok sevdiğimiz için baraj ve göl kenarlarına giderek gündelik hayatın stresini üzerimizden atmaya çalışıyoruz. Burada amaç bir hobiyi gerçekleştirmekse insanlar bu amacın dışına çıkmamalı. Bilinçsizce avlanarak sınırlı sayıdaki su ürünlerimizin nesillerini tüketmemelidir” diye konuştu.

Amatör balıkçılar sezon dahilinde fırsat buldukça Kütahya’da çeşitli göl ve barajlara giderek avlanacaklarını da sözlerine eklediler.

AMATÖR BALIKÇILAR SEZONU AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 11:57:02
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 16:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?