7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Amerikan brandasını DP yırtacak!

KÜTAHYA'DA SİYASET

Demokrat Parti (DP) Kütahya İl Teşkilatı Demokrat Parti il, ilçe başkan ve yöneticilerini, belediye başkanlarını, geçmiş dönemlerde il, ilçe başkanlarını ile belediye başkanlığı görevinde bulunmuş partilileri, DP- ANAP birleşmesi sonrası DP’ye katılan ANAP’ta il ve ilçe başkanlığı görevlerinde bulunmuş kişiler ile ANAP yönetimlerinde görev almış çok sayıda partiliyi Güral Porselen Saklı Dünya’da yemekte buluşturdu. Toplantıya eski DP GİK üyesi İlhami Özatağ, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uğur Ener de katıldılar.

DP İl Başkanı Atila Palangalı, "Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu söylediği Demokrat Parti’nin Kütahya’da bu toplantısı birlik ve beraberliğin güzel bir örneği" dedi.

DP-ANAP birleşeme tarihinin iktidar yoluna giden yolda önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Palangalı, “Bundan sonraki süreçte bizim hedefimiz gönül gönüle, birlik beraberlik içinde iktidar yolunda adımlar atmak olacaktır. Bizim eksiğimiz yok, fazlalığımız var. Fazlalığımız kadro zenginliği, tecrübe, dinamizm, inanç, birlik beraberlik. ” şeklinde konuştu.

Demokrat Parti’nin dışarılara taşan DP-ANAP birleşmesi kongresi ile bir heyecan oluştuğunu söyleyen Palangalı, Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi dönmelerinde yatırımlara dikkat çekerek, “Biz yaptık onlar sattılar” diye konuştu.

DP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uğur Ener, DP-ANAP bütünleşme sürecini anlatarak başladığı konuşmasında bütünleşme sürecini baltalamak isteyen çok güçlerin olduğunu, çok baskıların bulunduğuna ve çok önemli bir işi başardıklarını söyleyerek, “Allah’tan bu işe inanmış insanlar işin içindeydi. Başta sayın 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel işin içindeydi. Sayın mesut Yılmaz, Hüsamettin Cindoruk işin içindeydi. Bunlar ağabey olarak bütün teşkilatlara bunu hissettirdiler. Yani bir bütün olarak bu işe girmemiz gerektiğini, ülkenin içinde bulunduğu durumu böyle bir birleşmeyi gerekli kıldığını bizlere ve sizlere ulaşarak söylediler” dedi.

İki parti birleşti biz iktidara geldik diye bir şeyin olmadığını kaydeden Ener, “Esas görev şimdi başladı, biz demokratız diyen herkesin bu işi öyle ucundan kenarından değil, sımsıkı tutması gerekir. Ülkenin içinde bulunduğu şartları da dikkate alarak fedakarlık yapmanın tam zamanıdır “ ifadelerini kullandı.

Herkesi Demokrat Parti’ye destek olmaya çağıran Ener, “Demokrat Parti 1946-50 yıllarında bu milletin üstünde örtülü olan brandayı kaldırdı yırttı attı. Neydi o? Millet olamamış, millet gözüyle bakılmamış tek parti yönetiminden çiftçisiyle köylüsüyle işçisiyle esnafıyla topyekün orta direğinin bir millet olmasını sağladı. Yeter söz milletin dedi. Şimdi aradan bu kadar yıl geçti Türkiye’nin üzerinde aşağı yukarı 7 senedir 8 senedir örtülü olan Amerikan brandasını gene Demokrat Parti yırtacaktır” dedi.

KÜTAHYA'DA SİYASET
KÜTAHYA'DA SİYASET
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 11:12:01
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 18:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?