2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

ANAP’lı başkan seçildiğine çok pişman

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Çaysimav beldesinin ANAP’lı Belediye Başkanı Emin Ceylan, gelirlerinin giderlerini karşılamadığı için hizmet bekleyen vatandaşlarla birlikte maaşlarını zamanında alamayan belediye personelinin çok zor günler geçirdiklerini söyledi.

29 Mart Yerel Seçimlerinin ardından İller Bankasından Belediyeye son üç aylık süreçte 25 bin TL ödenek ayrıldığını ifade eden Ceylan, sadece personel maaşlarını ödeyebilmesi için 37 bin 500 TL’ye ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. İller Bankasından gelen ödeneğin belediyede mevcut bir başkan, üç işçi, bir memur ve iki geçici işçiden oluşan 7 personelin aylık ücretlerine bile yetmediğini vurgulayan Ceylan, parasızlık yüzünden personelle birlikte akşama kadar belediyede elleri kolları bağlı bir vaziyette oturduklarını dile getirdi.

Belediyeyi devir aldığı 30 Mart sabahından itibaren beldesinin yıllardır ihmal edilmiş içme suyu problemine çözüm bulmak için 5 kilometre mesafedeki ormanlık alandan kaliteli içme suyu getirme çalışması başlattığını vurgulayan Ceylan, içme suyu getirme işini hayırına kendi bütçesinden karşıladığını vurguladı.

Son olarak vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda beldesindeki fiziki yetersizlikler yüzünden doğru dürüst çalışmayan Sağlık Ocağını faaliyete geçirmek için yine kendi cebinden harcamalar yaptığını ifade eden Ceylan, devletin görevlendirmediği hemşire işini de yine kendi bütçesinden karşılamaya çalışacağını bildirdi.

İller Bankasının belediyelere nüfuslarına göre para gönderdiğini hatırlatan Ceylan, 646 nüfusa sahip Çaysimav’a ller Bankasının nüfusuna göre aylık 7 ile 8 bin TL arasında değişen bir oranda ödenek gönderdiğini söyledi. Belediye Başkanı olduğuna bin pişman olduğunu anlatan Ceylan, seçimler öncesi halka verdikleri sözleri yerine getirebilmek için bir taraftan maddi durumları iyi olan belediyelerle bir taraftan da Antalya’nın Alanya ilçe belediyesi gibi Türkiye’de kendileri gibi yerel seçimleri kazanma başarısı gösteren ANAP’lı belediyelerden yardım ve anlayış beklediklerini kaydetti.

Ceylan, önümüzdeki günlerde çıkacağı yurt turunda Alanya Belediyesi başta olmak üzere ANAP’lı diğer belediyeleri ziyaret ederek içerisine düştükleri zor durumu anlatacaklarını ve kendilerinden maddi ve manevi yardım talebinde bulunacaklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 15:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?