2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Anna'ya Türk usulü düğün

Rusya’nın başkenti Moskova geçtiğimiz gün ilginç bir düğüne ev sahipliği yaptı.

Birbirlerine aşık olan güzellik uzmanı Anna Gora (32) ile Amerikan menşeli özel bir sektörün genel müdürü Türk genci Simavlı Olgun Çetinkaya (40) aşklarını önce nikah, ardından da Türk usulü düzenledikleri düğünle taçlandırdı.

Türk ve Rus halkı arasındaki dostluk karşılıklı kız alıp vermelerle her geçen gün biraz daha perçinlenirken buna bir yenisi Rusya’nın başkenti Moskova’da eklendi.

15 yıldır Rusya’da iş yapan Avenue Home Brands isimli Amerikalı firmanın genel müdürü Olgun Çetinkaya Simav’daki anne ve babasını arayarak Rus güzeli Anna’ya aşık olduğunu ve evlenmek istediğini söyledi. Hem kendisinin hem de eş olarak seçtiği Anna Gora’nın yoğunluk yüzünden nikah ve düğün işlemleri için Simav’a gelemeyeceklerini bildirdi.

Evliliğe her iki ailenin onay vermesi üzerine Çetinkaya ailesi nikah ve düğün merasimi için Moskova’nın yolunu tuttu.Güzeller güzeli gelinleri Anna Gora’ya Moskova Nehri üzerinde lastochka isimli gemi de davullu zurnalı Türk usulü düğün yaptı. Düğünde harmandalı oynandı, zeybek oyunları sergilendi.

Düğünden sonra çiftler balayı için Maldiv Adalarına giderken Çetinkaya ailesi de Simav’ın yolunu tuttu. Damadın babası Sabri, annesi Merdiye ve erkek kardeşi Olcay gelinleriyle ailesini çok sevdiklerini ifade ettiler. Rus gelin Anna Çetinkaya soyadını almaktan büyük mutluluk duyduğunu bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 12:30:18
Güncelleme :22 Ağustos 2009 Cumartesi 16:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halit IP: 85.105.176.xxx Tarih : 23.08.2009 00:29:27

Kütahya-Simav'dan başarılı genç Olgun Çetinkaya'yı mutluluklar dilerim.