29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Antik kentte müzik keyfi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Anadolu Üniversitesinin kuruluşunun 50. yıl etkinlikleri kapsamında Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde konser verdi.


Aizonai Antik kentinde bulunan Zeus Tapınağı'ndaki konserde 80 kişilik Orkestra'yı, Şef ve Genel Müzik Yönetmeni Burak Tüzün yönetti. Orkestra'ya eşlik eden Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çok Sesli Korosunun şefliğini de Gülsevin Doğanay yaptı. Programda Turgay Erdener'in “Turkuvaz Şarkıları” adlı eseri ve Muammer Sun'un Kurtuluş ve Cumhuriyet filmlerinin müziklerinden seçilmiş bölümler seslendirildi. Solistliğini Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı soprano Hülya Kazan'ın yaptığı konserde, Nutuk'tan seçilmiş parçaları ise öğretim üyelerinden Erol İpekli seslendirdi.

Orkestranın Aizonai Antik kentinde bulunan Zeus Tapınağı'ndaki dinletisini Kütahya Vali Yardımcısı Ömer Eru, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ve çok sayıda vatandaş da izledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 20:47:08
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 20:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?