30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Araç muayenesi izdihama dönüştü

Kütahya'nın köyleriyle birlikte 72 bin nüfuslu Simav ilçesinde, muayene istasyonlarının özelleştirilmesiyle arabalar için vize almanın zorlaşacağını düşünen üç bini aşkın vatandaş araçlarıyla birlikte 101 Evler Mahallesi'ndeki eski uygulama ile çalışan Karayolları Simav Şube Şefliği önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Karayolları Simav Şube Şefliği'nin araçlara vize işlemi için son kez uygulama yapacağını duyan araç sahipleri bir hafta önceden 101 Evler Mahallesi'ndeki tüm cadde ve sokakları araçlarıyla doldurunca hem mahalle sakinlerine zor anlar yaşattı hem de kendileri vize yaptırabilmek için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldı.

Simav Kaymakamı Rıza Dalan, muayene esnasında herhangi bir kargaşanın yaşanmaması için polis ekiplerinin bölgede önlem aldığını bildirdi. Polis olumsuzluğun yaşanmaması için gün boyu şube şefliğinin önünden ayrılmadı, devriye gezdi. Buna rağmen sıranın bir an önce kendisine gelmesini isteyen sabırsız vatandaşlarla diğer vatandaşlar arasında çıkan tartışmaları yine kuyrukta bekleyen diğer sürücüler önledi.

Simav Şoförler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Avseven, bundan böyle araç muayenelerinin Simav-Kütahya Karayolu'nun 5. kilometresinde Uşak Hazır Beton (USAŞ) Tesislerinin yanında yapımı tamamlanan yeni özel muayene istasyonunda yapılacağını bildirdi, vatandaşlar arasında dilden dile dolaşan muayene işlemlerinin zorlaştırılacağı gibi söylentilerin asılsız olduğunu anlattı.

Avseven, aracına dört dörtlük bakım yaptıran ve hiçbir eksiği bulunmayan sürücülerin muayene ve vize işlemleri için hiçbir şeyden korkmamaları gerektiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 19:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kenan savaş IP: 78.171.210.xxx Tarih : 24.12.2008 22:41:29

kütahyada fenni muayene ne zaman bitiyor onu soracamtım.yani özele ne zaman geçecek..