3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Arazi devrine bakandan onay

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Meteroloji Müdürlüğü'ne ait arazinin kullanım hakkının Devlet Hastanesi'ne devredilmesi hususunda, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'ndan onay aldığını söyledi. Kinay, arazinin kullanımı için söz konunu alanda imar değişikliğine gidilmesi gerektiğini bildirdi.

İHA muhabirine konuşan Kinay, "Bilindiği gibi, Devlet Hastenesi'nin halka daha iyi bir hizmet verebilmesi için yerleşim alanının daha da genişletilmesi gerekiyor. Hastanenin bitiğişindeki Meteroloji Müdürlüğü'ne ait arazinin kullanım hakkının devri için bir dizi çalışmalar yaptım. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Meteroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri arzinin kullanım hakkının Devlet Hastanesi'ne devri için onay verdiler. Buranın imar planında değişiklik yapılması gerekiyor. Belediyenin burada imar planı değişikliğe gitmesi halinde arazi Kütahya Devlet Hastanesi'nin kullanımına açılacak" dedi.

Bu arada, arazinin kullanım hakkının Devlet Hastanesi'ne verilmemesi hususunda bir takım engelleme çabalarının olduğu ileri sürüldü.Kütahyalı vatandaşlar, "Arazide imar planı değişikliği yapılmazsa, şimdiye kadar yapılan tüm çalışmalar boşa gidecek. Vekiller, Ankara'da aşılması gereken tüm engeleri bir bir aşarken, Kütahya'daki yetkililer de burada onların temposuna ayak uydurmalı. Hiç bir yöneticinin halkın yararına olan değişikliklere onay vermememek gibi bir lüksü olamaz. Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça'nın, halkın yararına olan söz konusu alanda bir an önce imar planı değişikliği yapmasını istiyoruz. Eğer bu konu engellenirse, köstek olanlara mutlaka hesap sorulacaktır" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 17:32:35
Güncelleme :6 Şubat 2009 Cuma 17:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?