7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Arıcılık kursuna bayan ilgisi

ARICILIK KURSUNA BAYAN İLGİSİ

Kütahya Simav’da Halk Eğitim Merkezi tarafından arıcılık kursu açıldı.15 günlük kursa üçü bayan 45 kişi katılıyor.

15 gün sürecek Arıcılık Kursu’nda kursiyerlere arıcılık ile ilgili temel ve teorik bilgilerin yanı sıra arı yetiştiriciliği, hastalıklar ve alınacak önlemler ve balın alınması gibi konular uygulamalı olarak anlatılıyor.

Kursun öğretmenliğini emekli Ziraat Mühendisi Ramazan Köybaşı yapıyor. 40 saatlik eğitim sonunda gerçekleştirilecek olan sınavda, başarılı olan kursiyerlere “Arıcılık Sertifikası” verileceğini ifade eden Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Seymanoğlu, yoğun talep olması durumunda kursların tekrarlanabileceğini bildirdi.

Seymanoğlu, "Halkımızın örgün ve yaygın eğitim olarak hizmetindeyiz. Şu anda yaygın eğitim olarak organize etmiş olduğumuz Arıcılık Kursu’na 3’ü bayan toplam 45 kişi katılıyor. Vatandaşlarımıza alternatif bir gelir elde etmeleri ve aile bütçelerine büyük katkı sağlamaları için çeşitli konularda kurslar açıyoruz” dedi. Seymanoğlu, “Emine Horozoğlu, Eylem Dayıoğlu ve Selma Gürbıyık isimli bayan kursiyerlerimiz kursu bir dakika bile aksatmayarak diğerlerine örnek oluyorlar. Bu güne kadar açtığımız arıcılık kursuna katılan ilk bayan kursiyerlerimiz olma özelliğini de taşıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 12:34:05
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 12:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?