2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Artık Nagihan'ın da bilgisayarı var

Kütahya'nın Simav ilçesinde sınıflarının en başarılısı cam kemik hastası Nagehan Demiralay ile maddi durumu zayıf Ceren Baştürk isimli öğrenciler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca bilgisayar ile ödüllendirildi.

Bilgisayarlarına kavuşan öğrenci ve velileri sevindi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kaymakam Rıza Dalan ile mütevelli heyet üyelerine teşekkür etti. Bilgisayarlar öğrencilere evlerinde teslim edildi. Bilgisayar teslim törenine Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur ile her iki okulun müdürleri katıldı. İlk tören cam kemik hastası Nagehan Demiralay'ın oturduğu Simav'a bağlı Çitgöl beldesinde düzenlendi.

Annesi Halime Demiralay ve babası Zafer Demiralay ile birlikte bilgisayarını teslim alan Çitgöl İlköğretim Okulu'nun 6. sınıf öğrencisi cam kemik hastası Nagihan Demiralay'ın ilk işi bilgisayarının başına oturup internette öğretmeninin verdiği derslerle ilgili bilgilere ulaşmak oldu.

Nagehan ve ailesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Simav Kaymakamı Rıza Dalan başta olmak üzere heyet üyelerine teşekkür etti.

İkinci tören Simav Osmanbey İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ceren Baştürk'ün kaldığı dedesi Mustafa Baştürk'ün Fatih Mahallesi Hacı Kasımlar Sokak 55 numaralı evde düzenlendi. Okuldan çağrılan Ceren Baştürk odasında çalışır vaziyetteki bilgisayarını görünce çok sevindi. Onun da ilk işi cam kemik hastası Nagehan Demiralay gibi bilgisayarının başına oturup ödevleriyle ilgili bilgilere ulaşmak oldu. Ceren'de Nagehan gibi vakıf başkanı kaymakam Rıza Dalan başta olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur ve mütevelli heyet üyelerine teşekkür etti.

Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur, cam kemik hastası Nagehan Demiral'a ayrıca akülü sakat aracı satın aldıklarını ve havaların düzelmesiyle birlikte Nagehan'a aracını düzenlenecek bir törenle teslim edeceklerini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 12:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?