2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Asırlık ağaç ilgi görüyor

Kütahya’nın Simav ilçesine 16 kilometre mesafedeki Gölcük Milli Parkı’ndaki 620 yıllık 26 metre boyundaki çam ağacı piknik amacıyla gelenlerin ilgi odağı oluyor.

Vatandaşlar, 8 kişinin el ele tutuşarak ancak çevreleyebildiği ağaç ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmiyor. Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, deniz seviyesinden bin 450 metre yükseklikteki Gölcük Milli Parkın en yaşlı ve en uzun ağacı olan çamı Kültür ve tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun birkaç yıl öncesinden eski Orman Genel Müdür Muavinliği görevinden emekliye ayrılmış, şimdiki belediye başkan yardımcısı 72 yaşındaki Doğan Eren adına kayıt ve tescilini yaptırdığını bildirdi.

Simav’ın Demokrat Partili Belediye Başkanı Kasım Karahan, Gölcük Milli Parkı’ndaki diğer ağaçların 150 – 200 yaşlarında olduğunu, Doğan Eren isimli dev çam ağacının 620 yıldır nasıl yaşabildiğini, ağır kış koşullarına rağmen nasıl ayakta kaldığının bilinmediğini söyledi.

Başkan Karahan, belediyenin gözetimindeki Gölcük Milli Parkı’nda bulunan 620 yıllık tarihi çam ağacına gözlerinin içi gibi baktıklarını belirterek,” Simav’da bunun gibi birçok anıt ağaç var. Hepsinin TEMA Vakfı ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle tescil ve kayıtları yapılmış vaziyetti” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 20:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?