2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Asker babasına ödül

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, askerliği sırasında yazdığı eğitim defterini oğluna veren babayı ödüllendirdi.


Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, 1989-1 tertip erlerin yemin merasiminde yaptığı konuşmada, "Eğitimin ilk günlerinde bir askerin elbisesinin göğüs cebinde bir kabarıklık gördüm. Ere ne olduğunu sorduğumda, cebinden 2 adet el defteri çıkardı. Biri kendi kullandığı not defteri, diğeri ise babasının 20 yıl önce acemi birliğinde tutmuş olduğu ders notlarından oluşan not defteriydi. Baba, oğlunu askere gönderirken ona en anlamlı emaneti vermiş. Kendisi, askerlik dönemini bu notlarla başarı ile bitirmiş, görevini
yapmış, büyük bir gururla ve huzurla terhis olmuş. Sıra oğluna gelmiş. Baba olarak, vatana ve millete karşı en büyük görevi, oğlunun da kendisi gibi askerliğini başarı ile bitirip vatana hayırlı bir evlat olmasıydı. Bunu sağlamak için kendi el yazısıyla tuttuğu ve 20 yıldır sakladığı notları oğluna vermiş. Yemin törenine davet ettiğimiz bu aileyi tebrik ediyorum" dedi.


Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun da izlediği törende, Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, 20 yıl önce tuttuğu notlarını oğlu Ali Taş'a (20) veren baba Mustafa Taş'a (48) çini bir tabak takdim etti.


Çanakkale'de memur olan baba Mustafa Taş, "Ben askerliğimi Manisa'da yaptım. Acemi eğitiminde küçük bir deftere yazdığım eğitim notlarını askere gelirken oğluma vermiştim. Umarım oğlum bu notlardan yararlanmıştır. Bu davranışımdan dolayı beni ödüllendiren Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu'na teşekkür ederim" dedi.
1989-1 tertip olarak Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda acemi eğitimini tamamlayan Ali Taş ise, "Babamın bana verdiği eğitim notlarından çok faydalandım" diye konuştu.
Anne Şerife Taş da, "Oğlum Ali çakı gibi bir asker olmuş. Kendisi ile gurur duydum" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 16:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tahsin saglam IP: 88.250.226.xxx Tarih : 5.04.2009 17:15:07

ne gurur verici bir şey