3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Askerliğini bitirir bitirmez askere çağırdılar

Kütahya’da askerliğini yapan bir genç, annesinin Kıbrıslı olması sebebiyle KKTC tarafından da askere çağrılınca ne yapacağını şaşırdı. 1982-4 tertip olarak önce İstanbul, sonra da Şanlıurfa Siverek’te vatani görevini tamamlayan 23 yaşındaki Sadrettin Uçar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından da askere çağrıldı.

Annesi Türkay Uçar ile nişanlısı Yağmur Şahmaran’ın Kıbrıslı olduğunu belirten Uçar, Kıbrıs makamlarına Türkiye’de askerlik yaptığına dair belge göstermesine rağmen bir sonuç alamadığını söyledi.

Uçar, "Türkiye’de askerliğimi yaptığımı belgelememe rağmen, KKTC kanunlarına göre yine askerlik yapmam gerektiğini bildirdiler. Benim sadece annem Kıbrıs doğumlu. Ben ne Kıbrıs’ta doğdum, ne de orada büyüdüm. Kıbrıs’a gidince kimlik çıkartmak istedim. Kimlik verdiler. Ancak daha sonra askerlik görevini yapmadığıma dair yazı geldi" dedi.

Nişanlısının Kıbrıslı olduğunu anlatan Uçar, "Yakın bir tarihte düğün yapacaktım. Ancak askere çağrılmam sebebiyle düğünümü yapamıyorum. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamlarına yaptığım müracaatlar netice vermedi. Ne yapacağımı bilemiyorum. Askerlik bir vatan borcudur. Fakat, doğup büyümediğim bir yerde niçin ikinci defa askerlik yapayım?" diye dert yandı.

Sadrettin Uçar, Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı’nın kendisine yardımcı olmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 18:20:34
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 13:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?