2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Astsubay Cantekin'e büyük gurur

Kütahya 1'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı'nda görevli Jandarma Astsubay Yusuf Cantekin'e, Genel Kurmay Başkanlığı tarafından 'üstün cesaret ve feragat madalyası' tevcih edildi.

1'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı'nda düzenlenen törene Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Nejat Özturan, Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu ve DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Torun katıldı.

Törende konuşan Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, "Bu ödül gerideki ailene ve çocuklarına gururla bırakacağın en değerli mirasın olacaktır. Bizler silah arkadaşların olarak karda, kışta, kavurucu sıcakta, dağ başında elinde silah sana ateş edenlere, arkadaşlarına ateş edenlerle mücadele etmenin sadece normal bir görev olup, diğer silah arkadaşlarının canını kurtarmak için kendi canını tehlikeye atmadan bu madalyanın hak edilmeyeceğini biliyoruz. Seni bundan dolayı takdir ve gıpta ediyoruz" dedi.

Cantekin'in anne ve babasına hitaben de bir konuşma yapan Tuğgneral Ümit Yılmaz, "Çocuğunuzla ne kadar gurur duysanız azdır. O bu vatana olan görev borcunu fazlasıyla ödeyen, tüm meslektaşlarına örnek olan, disiplinli, çalışkan bir asker ve yüksek nitelikli bir insan olabildiyse bu sizin eserinizdir. Ne mutlu sizlere, bu vatan, bu Cumhuriyet ve bu Bayrak bizlere atalarımızdan yadigârdır. Bu emaneti nasıl tertemiz aldık ise aynı şekilde bizden sonrakilere teslim etmek bizlerin borcudur" şeklinde konuştu.

Daha sonra iç güvenlik harekatı kapsamında gösterdiği 'üstün cesaret ve feragatı' nedeniyle Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yusuf Cantekin'e, madalyasını Tuğgeneral Ümit Yılmaz, beratını ise Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe takdim etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 13:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?