7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Atçılar başarıya doymuyor

KÜTAHYALI ATÇILAR BAŞARIYA DOYMUYOR

Kütahya Rahvan Atlı Spor Kulübü Başkanı Birol Babanoğlu, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde gerçekleştirilen Rahvan At Yarışları'nda Kütahyalı atçıların 6 derece birden elde ettiğini söyledi.

Yarışlara Kütahya'dan 6 rahvan yarış atının katıldığını belirten Babanoğlu, "İrfan Karadağlı'nın 3 yaşındaki tayı kendi bölümünde birinci olarak yarışı kazandı.

4 yaşlı taylarda ise Mehmet Koçak'ın tayı ise 2. olarak derece yaptı. Deste adı verilen gurupta ise İsmail Akpınar'ın 5 yaşındaki atı ise gurubunda birinci gelerek bayrağı kazandı.

Öte yandan küçük orta boyunda ise Mesut Akarel'in 6 yaşındaki yağız atıda birinci olarak bayrağı kazandı. Büyük orta gurubunda ise İsmail Dönmez'in al atı ise ikinci olarak derece yaptı. Başaltı at yarışında ise benim Polat isimli doru atı ikinci olarak Kütahya'ya başaltı kupası ile döndü. Böylelikle Kütahya'dan giden 6 rahvan yarış atı da çok iyi dereceler ile dönmüş oldu" dedi.

"BAŞARIMIZI BAŞKAN İÇA'YA BORÇLUYUZ"

Gölcüklülerin Kütahyalı yarışçıları büyük bir coşkuyla karşıladığını ifade eden Babanoğlu, "Gölcük de Kütahya atlarının tamamı derece alarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Kütahya isminin dışarıda böylesine başarılarla temsil edilmesi bizleri sevinci boğuyor. Bu başarının arkasında Belediye Başkanımız Mustafa İça vardır. Çünkü Kütahya'mıza çok güzel bir hipotrom ve antrenman alanları kazandırmıştır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 13:03:01
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 13:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?