30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Atık kağıtlar fabrikaya

Kütahya'nın Simav ilçesinde Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) tarafından toplanan atık kağıtlar geri dönüşüm için Balıkesir'deki SEKA Kağıt Fabrikası'na satılıyor. 1 ton kağıt için 17 ağaç kullanıldığını anlatan TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder, İlçenin değişik bölgelerine yerleştirdikleri geri dönüşüm kutularına atılan atık kağıtların bir kamyonu dolduracak seviyeye ulaştığında Balıkesir SEKA Kağıt Fabrikası'na satılarak elde edilen gelir ile köy ve beldelerin yanı sıra bazı okullarda ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağladıklarını bildirdi.


Atık kağıtları ekonomiye yeniden kazandırma çalışmalarını uzun süredir sürdürdüklerini ve bu çalışmalar sayesinde ayda ortalama 50 ile 80 dolayındaki ağacı kesilmekten kurtardıklarının altını çizen Önder, vatandaşlara kağıtları bilinçsiz kullanmama çağrısında bulundu.


Yeni nesillerin ağaç sevgisi, kağıt tüketimi ile ormanlar arasında bağ kurmakta yetersiz kaldığını ifade eden Önder, uzun yıllar bıkmadan usanmadan sürdürdükleri atık kağıtların geri dönüşümü çalışmaları sayesinde bu güne kadar binlerce ağacın kesilmekten kurtulduğunu bildirdi. İlçede ağaç sevgisi ve çevre bilincini yaygınlaştırmak için okullarda çalışma başlattıklarını belirten Önder, "Bu konuda minikler büyüklere nazaran daha duyarlı davranıyor. Bizde çalışmalarımızı minikler üzerinde yoğunlaştırıyoruz" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 12:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?