2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Avrupa ikincisine validen ödül

Avusturya'da düzenlenen Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Avrupa 2.’si olan Elif Karabulut, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe tarafından ödüllendirildi.

Elif Karabulut'un başarılarından gurur duyduğunu belirten Vali Şükrü Kocatepe, “Biz sporcumuzla gurur duyuyoruz. Kütahya’mızın ve ülkemizin göğsünü kabarttı, bu başarısını Dünya Şampiyonası'nda da devam ettireceğine inanıyoruz. Kütahya’daki böyle güzel örnekler spora olan ilginin açık göstergeleri. Bu nedenle Güzel Sanatlar Lisesi bünyesinde spor bölümünü bu yıl 30 öğrenciyle başlatacağız. Oradan da Elif kızımız gibi güzel örnekler yetişecek” dedi.

Elif Karabulut, 19 Eylül 2009 tarihinde İtalya’da yapılacak olan Dünya Dağ koşusu Şampiyonası'ndan da madalyayla döneceğini belirtti. Karabulut'un şimdiye kadar elde ettiği başarılar şöyle: "Atletizm Dağ Koşusu Balkan Milli Takımı Seçmesi'nde 4 bin 500 metrede Genç Bayanlar Türkiye 1.si, 31 Mayıs 2009 tarihinde Bulgaristan'ın Teteven şehrinde yapılan 2. Balkan Dağ Koşusu 4bin metre Genç Bayanlarda Balkan Şampiyonu, 11 Haziran 2009 tarihinde Erzurum ilinde yapılan Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım seçmelerinde 4 bin metrede Türkiye Şampiyonu olarak Milli Takıma seçilen Elif Karabulut 12 Temmuz 2009 tarihinde Avusturya'da yapılan 5 bin metre Avrupa Dağ koşusu Şampiyonasında 2.'si oldu."
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 15:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?