29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Avrupalı Pazalar'dan giyiniyor

Kütahya’nın Pazarlar İlçesine bağlı Yakuplar beldesinde faaliyete başlayan Kureta Tekstil ürünlerini Almanya’ya ihraç etmeye başladığı bildirildi.

Kurete Tekstil İzmir’den sonra Pazarlar’a bağlı Yakuplar kasabasına da tekstil fabrikası açarak genişlemeye devam ediyor. Yaklaşık iki ay önce faaliyete başlayan Kureta Tekstil ürünlerini tırlarla yurt dışına ihraç ediyor. Yakuplar’da ikamet eden 75 bay ve bayan kursiyerler eğitimlerini tamamlayarak Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya başladılar. Yakuplar Kurete Tekstil çalışanları, Avrupa’ya giden ilk tırlarının yola çıkışını kurban keserek uğurladılar.

Yakuplar Belediyesi tarafından düğün salonu tekstil firmasını tahsis edilerek 75 işçiye ekmek kapısının açıldığını belirten Belediye Başkanı Sami Doğan, “ Beldemizde işçi potansiyelini Türk ekonomisine katılmasını sağladık. Tekstil firmasında 75 bay ve bayan hemşerilerim çalışıyor. İki ay gibi kısa sürede eğitimlerini tamamlayarak üretime geçtiler. Artık Avrupa’daki bayanlar Yakuplar tarafından giyindiriliyor. Bu gün tırlara yüklenen ürünler Avrupa’ya yola çıkmıştır. Önümüzdeki günlerde daha birçok tekstil ürünlerimiz Avrupa’nın birçok ülkesinde satışa sunularak Avrupa’yı Yakuplar giyindirecektir. Beldemize Avrupa kapılarını açtık. Hepimize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Kurete Tekstil ortakları olan Nurhan Karaca ve Ayhan Kul Yakuplar’da açmış oldukları Tekstil Fabrikası'ndan memnun olduklarını belirtti. Nurhan Karaca, “İzmir’de faaliyet gösterirken Belediye Başkanı Sami Doğan’ın bizleri davet etmesi ile buraya gelerek tekstil fabrikası açmaya karar verdik. İki ay gibi kısa sürede üretime geçerek yöre insanını ne kadar becerikli olduklarını kanıtladılar. Yakuplar’da ürettiğimiz tekstil ürünlerin den oluşa ilk partimizi tıra yükleyerek Almanya’ya bu gün gönderiyoruz. Biz ürettiğimiz tekstil ürünlerinin tamamını yurt dışına ihraç ediyoruz. Bizlere desteklerini esirgemen Yakuplar Belediye Başkanı Sami Doğan’a ve Yakuplar halkına teşekkür ederim” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?