29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Avrupa'nın gömleğini onlar üretiyor

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yeniköy beldesinde faaliyet gösteren Altın Koza Tekstil Firması, ürettiği gömleklerin tamamını Avrupa ülkelerine göndererek iki yıldır ülkemize döviz kazandırıyor. Yeniköy belediyesinin kendilerine sağladığı olanaklarla Düğün Salonunu tekstil atölyesine dönüştürdükten sonra 65 genç kız ile çalışmaya başladıklarını anlatan firmanın sahibi Mahmut Alptekin (43) İki yıldır ürettikleri gömlekleri Almanya başta olmak üzere İtalya, Belçika ve Avustralya gibi Avrupa ülkelerine İstanbul üzerinden ihraç ettiklerini bildirdi.


Simav'a bağlı Yeniköy beldesinde iki yıldan bu yana tamamen ihracata yönelik gömlek üzerinde çalıştıklarını belirten Altın Koza Tekstil Firması sahibi Mahmut Alptekin, karşılaştıkları en büyük sıkıntının belde içerisinde kalifiye elaman bulmak olduğunu dile getirdi. Halen 65 genç kız ve usta bayanlarla çalıştıklarını ifade eden Alptekin," Çalışanlarımızın tamamını Yeniköy halkından seçmeye özen gösteriyoruz. Yeniköylü genç kızlarımız ve hanımlarımın hepsi çok becerikli. Gösterilen işleri kısa sürede kavrıyorlar. Ancak gelinlik çağına gelen genç kızlarımız evlendikten sonra çalışmak istemiyorlar. Bu yüzden sıkıntı çekiyoruz. Kalifiye elaman sıkıntımız olmasa çalışan işçi sayımızı iki katına çıkarmaya hazırız" diye konuştu.


Mevcut 65 çalışan ile günde ortalama 800 ile 1000 civarında gömlek ürettiklerini anlatan Alptekin, "Ürünlerimiz birikince kamyon veya ağır tonajlı araçlara yükleyerek İstanbul'a gönderiyoruz. Oradan da Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Bu sayede biz para kazanırken ülkemize de döviz kazandırıyoruz. En önemlisi Yeniköylü genç kızlarımız ile hanımlarımız bir yandan para kazanırken bir yandan da sosyal güvenlik şemsiyesi altına girmiş oluyorlar. Çalışanlarımızın hepsini sigortalıyoruz" dedi.
Yeniköy beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Emir, Altın Koza Tekstil Firmasında çalışan genç kızlar ile hanımların işlerinden çok memnun olduklarını belirterek," Tütünden başka gelir kaynağı bulunmayan halkımıza yeni bir gelir kapısı açmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çalışanların tamamını beldemiz halkından seçmeye özen gösterdikleri için firma yetkililerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 16:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?